SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dimdik Ayaktayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:28:59
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, sadece bir galibiyete ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Eyüpspor maçında alacağımız galibiyetle seri yakalayacağız” dedi. 

Futbol anlamında bir şansızlık yaşadıklarını ifade eden Altıparmak, “Gerçekten iyi bir hazırlık devresi geçirdik. İyi bir kamp döneminin ardından da lige çok iyi başlamak istiyorduk. Ligin ikinci yarısına da Anadolu Selçukluspor maçıyla başladık. Oyun anlamında kötü bir futbol ortaya koymadık. Özellikle maçın ilk 15-20 dakikasında çok iyi oynadık. Daha sonraki bölümde oyun çok fazla dengelenmedi. Çünkü rakibin yapacağı çok fazla bir şey yoktu. Sadece defans yaptılar. Oyunun ikinci yarısında özellikle yaptığımız değişikliklerle ve oyundaki tempomuzla bütün üstünlüğü elimizde aldık. 2 kerede öne geçmemize rağmen bize yakışmayan goller yedik. Çalışmış olmamıza rağmen o 2 golü yememiz bizi çok üzdü. Ama ne yazık ki futbolda bunlar var. 5-6 pozisyonda doğru karar vermemize rağmen yaptığımız hatalardan dolayı berabere kaldık. Bu anlamda biz ve futbolcularımız çok üzgün” şeklinde konuştu.

“2 KERE ÖNE GEÇTİĞİMİZ KARŞILAŞMAYI KAZANMAMIZ LAZIMDI”

Tecrübeli teknik adam, alınan sonuçlar dışında takım içerisinde herhangi bir sorun olmadığını kaydederek, şunları söyledi: “Kamp döneminde müthiş bir birlik ve beraberlik yakaladık. Belki de ilk yarıda yakalayamadığımız bir beraberliği yakaladık. Şuanda sonucun dışında hiçbir olumsuzluk yok. Sıkıntı, Türkiye’nin en kötü zemininde oynadık. Gerçekten bizim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü biz gerçekten iyi ve kaliteli bir kadroyuz. Daha fazla topla oynayan ve pas yapan bir ekipten oluşuyoruz. Ama tabi bunu ilk maçta sahamızda yapamadık. Çünkü saha şartlarına göre oynamak zorunda kaldık. İlk yarıda olmayınca ikinci yarıda komple uzun toplara döndük. Çünkü saha şartları o kadar kötüydü ki, bileğinize kadar çamura batıyorsunuz. Bu bahane değil. Rakipte aynı sahada oynuyor ama rakip zaten bozmaya oynuyor. Bu nedenle rakip için elverişli bir saha oldu. Biz bu anlamda biraz sıkıntı yaşadık. Ama ne olursa olsun böyle kaliteli bir kadronun 2 kere öne geçmesiyle maçı da en kötü 2-1 bitirmesi lazımdı. Bunu yapamadığımız için üzgünüz.”

“SADECE 3 PUANA İHTİYACIMIZ VAR”

Alacakları bir galibiyetle her şeyin değişeceğine dikkat çeken Altıparmak, “Maça muhteşem bir taraftar geldi. Belki şuana kadar ki en iyi taraftar idi. Statta müthiş bir birlik ve beraberlik vardı. Tabi taraftarlarımızı üzdüğümüz için çok üzgünüz. Ama şunu söyleyebilirim; biz devre arasını nasıl geçirdiysek, şuandaki durumuzu aynıdır. Takımın içinde veya dışında herhangi bir problemimiz yok. Takımdaki birlik ve beraberlik en üst seviyede. Takımımızın sadece bir tane galibiyete ihtiyacı var. Allah’ın izniyle o galibiyeti Eyüpspor maçıyla aldığımız takdirde takımımız o tempoyu yakalayacak ve kimse önümüzde duramayacak. Tempo ve oyun olarak fazla bir sıkıntımız yok. Sadece bir 3 puana ihtiyacımız var. Anadolu Selçukluspor karşısında özellikle bu sahada ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Maçın hiçbir bölümünde oyundan düşmedik. Ama ilk maçlar gerçekten çok zor oluyor. Bir de uzun süredir sahamızda kazanamamanın verdiği bir baskıda vardı. Bunların hepsi eklendi. Ama bizim ne yapıp edip bu maçı kazanmamız lazımdı. En azından 2-1’i yakaladıktan sonra maçı böyle bitirmemiz gerekiyordu. Ancak futbolda bunlar var. Ama ne olursa olsun biz aynı hızla ve aynı şevkle Eyüpspor maçına hazırlanıyoruz. İnşallah taraftarlarımızın da destekleriyle Eyüpspor maçını kazanıp, artık seriye başlamak istiyoruz” dedi.

“TAKIMDA PROBLEM YOKTUR”

Hedefe ulaşmak için her şeyi ve herkesi yenmek zorunda olduklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Basın toplantısında gidişat ile ilgili bana bir soru soruldu. Eğer bir şey olursa yönetimimizle oturup, konuşuruz anlamında bir cümle kullandım ama şuanda skor anlamında işler kötü gittiği için böyle bir duruma mahal verdi. Ama bizim yönetimle oturup, konuşma gibi bir şeyimiz yok. Geldiğimizde ne söylüyorsak, şuanda da onun arkasındayız. Biz takımımızın da arkasındayız. Çok iyi bir ekibiz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Sadece bir galibiyete ihtiyacımız var. Biz bu kadroyla gideceğiz ve sezon sonunda da başarıyı bu takımla sağlayacağız. Allah’ın izniyle de Eyüpspor maçıyla şansızlığımızı kırmak istiyoruz. Eğer biz kaliteli bir kadroysak, bir hedefimiz varsa, her şeyi ve herkesi yenmek zorundayız. Bu anlamda da Eyüpspor maçında da Anadolu Selçukluspor maçındaki isteğimiz ve hırsımız devam edecek. Bizim aramızda takım ve yönetim olarak bir problem yoktur. Her söylenen laftan başka şeyler çıkabiliyor. Ama biz dimdik ayaktayız. Eyüpspor maçıyla da galibiyet serisine başladığımız zaman sonu da hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

ÇİFT KALE MAÇ KIYASIYA MÜCADELEYE SAHNE OLDU

Öte yandan sarı kırmızılı takım, İstanbul temsilcisi Eyüpspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. TFF Antrenman sahasında yapılan antrenmana bütün futbolcular katıldı.

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Dar alanda kısa pas çalışmasıyla devam eden çalışma, taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi. Çift kale maçta futbolcuların bir hayli istekli ve hırslı oldukları gözlendi. Taktik ağırlıklı çift kale maç kıyasıya bir çekişmeye sahne oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız