SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dımdım Cinayeti'nde Karar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da fuhuş yaptığı iddiasıyla kardeşini öldürerek bir mağarada 5 metre derinliğindeki çukura atan şahsa 30 yıl hapis cezası verilirken, olayda yargılanan diğer 7 kişi ise beraat etti.

Malatya'da 20 Nisan 2006 yılında meydana gelen olayda, Yazıhan ilçesine bağlı Buzluk köyündeki Buzluk kayalıklarında bulunan Dımdım Mağarası'nda 5 metre derinliğindeki çukurda köy korucularınca bir kadına ait iskelet haline gelmiş ceset bulunmuştu. Kadının iki kaşının ortasındaki alnına ve başına tabanca ile ateş edilerek öldürüldüğü belirlenirken, yapılan incelemelerde cesedin, Aralık 2003 tarihinde fuhuş yaptığı iddiası ile ağabeyi Mesut Kılıç tarafından öldürüldükten sonra mağaraya atılan Feray Kılıç'a ait olduğu tespit edildi.

Cinayetten 3 yıl sonra cesedin ortaya çıkması üzerine yakalanarak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan Mesut Kılıç ve 7 akrabası hakkındaki dava sonuçlandı. Sanık avukatı Soner Gökçe'nin de katıldığı karar duruşmasında Mesut Kılıç'a eski TCK'ya göre, kasten adam öldürme suçundan 30 yıl hapis cezası verildi.

Mahkemede yargılanan H.Y., İ.K., H.K., M.K., N.B., M.K. ve T.A. hakkında ise beraat kararı verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız