SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Din Akıldır'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konferansta, Doç.Dr. Emin Işık "Peygamberimizi Yeniden Okumak" konusunda konuştu.

Belediyenin konferansa ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi 2011 yılı kültür etkinlikleri kapsamında Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Peygamberimizi Yeniden Okumak” konulu konferans gerçekleştirildi.

Doç.Dr. Emin Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı ve 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’da Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Milletvekili Adayı ve Malatya Eski Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyesi Şirket Genel Müdürleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Peygamberimizi Yeniden Okumak” konulu konferansın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kutlu doğum bilincinin milletimizde bu denli diri olmasının, gelecek adına ümit verici bir gelişme olduğunu belirterek, “Zira O Nebi, sebeb-i saadetimizdir. O’nun doğumu, bir anlamda insanlığın da yeniden doğumu demektir. Bugün O’nu ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve yine onun hayatına ne kadar muttali olabiliyorsak o kadar da bahtiyarız, demektir.

Başkan Çakır, “Hangi açıdan bakarsanız bakın içinde yaşadığımız çağın O’nun örnekliğine, manevi önderliğine ve ilahi rehberliğine ihtiyacı vardır. Bizim de O’nun sevgisine ve aşkına; O’nu okumaya, anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımız vardır. Zira, yüreklerimiz yolunu şaşırdı. Yüreklerimizin O’nun kılavuzluğuna ihtiyacı vardır. Boş bırakılmış gönül tahtını gelişi güzel kimselere bırakmış insanların, O’nun sevgisine ve aşkına ihtiyacı vardır.

Bugün insanlığın en büyük sorunu sevgi açlığıdır. Ve Onu sevmeye O’nunla insanları ve kâinatı sevmeye her zamankinden fazla muhtacız. Bu hafta ve bütün bu etkinlikler bir nebze olsun O’nu hatırlatmaya, sevmeye ve anlamaya vesile olabilirse ne mutlu bizlere” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından başlayan konferans sırasında Doç.Dr. Emin Işık, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konferansa katılmaktan dolayı son derce mutlu olduğunu belirterek, “Peygamberler Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’i bizlere gönderdiği için Yüce Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır” dedi.

Doç. Dr. Emin Işık, “Din sevgidir. Ama sevgiyi bilmek için aşık olmak gerekir. Din akıldır. Akıllı olabilmek için de seveceksin.

Evet din akıl ile başlar ama akıl ile bitmez, sevgi ile biter. Peygamber Efendimiz Mirac-a yükselmeye başladığı zaman belli bir merhaleden sonra duyduğu ref ref sesi uçmaya çalışan bir kuşun yükselmeye başladığı ilk andaki kanat sesi değil, bizzat kalbinde duyduğu sestir ki bu ses O’nun Allah’a olan sevgisinin sesidir. Bu sırada Hz. Cebrail (A.S) Peygamber Efendimize dönerek, ‘Ey Allah Resulü, buraya kadar akıl ile geldik, ama bundan sonrası aklın bittiği yerdir’ demiştir. Evet bundan sonrası ilahi aşk, sevgidir” dedi.

Konuşmasını ayet, hadis ve kıssadan hisselerle zenginleştiren Doç.Dr. Emin Işık, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından niçin bu yıl Kutlu Doğum Haftasında merhamet konusunun daha fazla işlenmesine karar verildi? Çünkü günümüzde insanlar arasındaki çelişkiler giderek artmaya başladı. İnsanlar arasındaki ilişkiler bozuldu, sevgi, saygı azaldı, yabancılaşma arttı. İnsanlarımız arasındaki bu yabancılaşmanın en büyük nedenlerinden biri insanlar arasındaki merhamet duygusunun azalmasıdır. İşte bu günlerde merhametin önemi bir kez daha çok iyi anlaşılır oldu.

Peygamberimizi en iyi tanıtanın bizzat Kur’an-ı Kerim’in kendisi olduğunu belirten Doç.Dr. Işık, “Kur’an-ı Kerim’i ancak Peygamberimizin anladığı gibi anlamamız lazım. Onun dışındaki anlayışların hepsi boştur. Çünkü peygambersiz din yoktur. İşte Peygamberimiz de ilk olarak şirki kaldırmıştır. Bir gönül adamı olan Efendimiz daha sonra tevhidi insanların kalbine koymuştur.

Sevdiğiniz şeyi yapmak size zor gelmez. Namazı seviyorsanız, sabah erken, akşam geç vakitte kalkıp namaz kılmaktan zevk alırsınız, huzur bulursunuz. Eğer yaptığınız ibadetten zevk alıyor, huzur buluyorsanız işte o zaman büyük sevap kazanmış oluyorsunuz.

Efendimiz’in bir özelliği ise istifade ettiği her şeye teşekkür edip, onlara dua etmesidir. Efendimiz canlı, cansız ayırımı yapmadan gölgesinde oturduğu ağaca da, suyunu içtiği kuyuya da teşekkür edip, dua etmiştir. O, çocukları da çok severdi. O dönemde Medine sokaklarında hangi çocuğa ‘Peygamber nedir?’ diye sorduklarında, ‘Beni en çok sevendir’ dermiş. O, çocuklarını katleden topluluktan döneminin en büyük medeniyetini kurmuş bir Peygamberdir.

O olmasaydı, biz Kur’an’ı doğru anlayamazdık. Din yolu peygamber yoludur. Cenab-ı Hakk’da bir çok ayette peygamber yolundan gidilmesini buyurmaktadır” dedi.

Konferansın sonunda kitaplarını da imzalayan Doç.Dr. Emin Işık’a Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından günün anısına kayısı kristali hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız