SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Din Eğitimcilerine Seminer

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:21
Din Eğitimcilerine Seminer
A- A+ PAYLAŞ

Halk Eğitim Merkezi salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda TİMAV, Ensar Vakfı ve Meşale Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen eğitim semineri 4 gün sürecek.

Seminer kapsamında çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, 'Çocuklara Kuran Öğretimi, Etkili Arapça Öğretimi, DKAB derslerinde öğrencilerin sordukları sorular ve öğretmenlerin cevapları ile Hz. Peygamber'in hayatı, seçmeli dersi, uygulamadaki sorunlar, çözüm önerileri ve yeni yaklaşımlar' konularında eğitim verecek.

Seminerin açılış programında konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Yetiş, "Biz din eğitimcileri ve imam hatipliler olarak her dönem çeşitli imtihanlardan geçiyoruz. 12-13 yıl önce imam hatiplere öğrenci bulamazken, ev ev gezip öğrencilerin kayıt olması için çalışırken, bugün Malatya'mızda 36 imam hatip okulu ve 10 bine yakın bir öğrenciye sahip duruma geldik" dedi.

Yetiş, ilk önce eğitimcilerin nefsi ve kalbi sorgulamalarını yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Hep 'İmam Hatip ruhu' diyoruz. Biz bunun neresindeyiz? Önce kendimizi gözden geçirmemiz ve varsa eksiklerimiz bunları tamamlamamız gerekiyor. Eğer biz bu nefsi ve kalbi sorgulamayı yaparsak, bunda muvaffak olursak, öğrencilerimize daha faydalı olacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı Malatya Şube Başkanı Dr. Ahmet Küçük ise, akademisyenler tarafından 4 gün süreyle eğitim seminerinin verileceğini ifade ederek, "Seminerimiz Malatya'da 26 ilkokul, ortaokul, lise ve imam hatip liseleri olmak üzere 36 bin 193 gibi öğrencinin bir şekilde ilgili olduğu, Kuran-ı Kerim, Arapça, siyer ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini öncelemektedir. Bu derslerin içeriği, derslerin öğrencilere nasıl sevdirileceği, derslerin işleniş yöntemleri ve bu husustaki yeni yönelişler, işlenişteki problemler ile özüm yollarıyla ilgili ana başlıklar ekseninde konunun uzman ekipleri eğitim verecek. Bu program derdimizin, kaygılarımızın, dava ve sorumluluklarımızın hatırlanması ve hatırlatılmasına bir şekilde vesile olacak ise, seminerimiz amacına ulaşmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim semineri başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız