SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Din Görevlilerine Uyuşturucu Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan, "Sağlıklı gelecek, maddeye değil, sevgiye bağlı" kampanyası çerçevesinde Malatya'da eğitim seminerleri devam ediyor.

Malatya İl Müftülüğü toplantı salonunda din görevlilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerinde konuşan kampanya koordinatörü ve Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Doktor Suat Yalçınsoy, kampanyanın bu yılın sonunda tamamlanacağına belirtti. Yalçınsoy, kampanyanın; bağımlılık yapan maddelerin çocuklar ve gençler tarafından denenmemesi, var ise kullanımının önüne geçilmesi, yaygınlaşmasının önlenmesi için yapılması gereken çalışmaları ve alınması gereken önleyici tedbirleri içeren projelerden oluştuğunu söyledi.

Değişik kurumlarda eğitici seminerler düzenlediklerini aktaran Yalçınsoy, halkın toplu olarak kullandıkları sosyal alanlarda madde bağımlılığı konusunda doğrudan ve dolaylı olarak bilgilendirilmesi amaçlandığını vurguladı.

Din görevlilerinin; madde kullanımı hakkında bilgi kazanmalarını, madde kullanımının zararları, önleyici tedbirler ve madde bağımlılığı konularında bilgilenmelerini sağlamak için semineri düzenlediklerini kaydeden Yalçınsoy, özellikle hutbe ve vaazlarda toplumunu bu konuda bilgilendirilmesini istedi.

Çocukların madde bağımlılığına önce sigara ile başladığını, madde bağımlısı olan gençlerin genelinin sigara içtiğine işaret eden Suat Yalçınsoy, çocuklarda sigara içme yaşının 11'e kadar düştüğünü ifade ederek, çocuk ve gençlerin arkadaş çevresinin de çok önemli olduğunu dile getirdi. Yalçınsoy, "Aileler çocuklarını sürekli takip etsinler. Başıboş bırakmasınlar. Kimlerle geziyor, kimlerle görüşüyorlar, zamanlarını nasıl geçiriyorlar ilgilenmeleri gerekiyor"şeklinde konuştu.

Yalçınsoy, okul çevrelerindeki kafelerin de iyi denetlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız