SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Din ve Trafik' Sempozyumu

0
Güncellendi - 2016-04-05 16:50:40
'Din ve Trafik' Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek verdiği “Din ve Trafik” konulu bir sempozyum düzenlenecek.

7 Nisan Perşembe günü saat 09.30’da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak olan sempozyum ile ilgili olarak yapılan açıklamada; araç yoğunluğunun hergeçen gün artış gösterdiği, ulaşım ile ilgili ciddi manada birtakım iyileştirmeler yapılmasına rağmen, trafik kazalarının da aynı oranda artmaya devam ettiği ifadelerine yer verildi.

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında her 10 yılda bir neredeyse 20-30 bin civarında bir ilçe nüfusunun yok olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yaşanan tüm bu olumsuzluklara kurum ve kuruluşlar ile bilim insanlarının uzak duramayacağı, bu konuda herkese görevler düştüğü belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“Trafik kazalarını asgari düzeye indirmek için fert ve toplumun eğitilmesi, dinî, ahlâkî, hukukî sorumlulukların hatırlatılması ve bilhassa trafikte girilen kul hakkı hususunda bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, trafik olgusunun ve oluşan sorunların sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirmesine de ihtiyaç vardır.  Yapılan araştırmalarda trafik kazalarının sebeplerinin % 90 gibi ciddi bir oranda sürücü veya yaya olarak insandan kaynaklandığının ortaya çıkmış olması, dini ve ahlaki değerler dâhil olmak üzere, insan davranışlarını etkileyen faktörlere bütüncül olarak bakmayı gerektirmektedir.

İşte bu nedenle İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi.

7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan ‘Din ve Trafik’ konulu Sempozyuma, çeşitli konularda sunum yapmak üzere 75 bilim adamının katılması bekleniyor.  Sempozyuma ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitimi ve Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Avan da katılacak.

İki gün devam edecek olan Sempozyum boyunca, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının sebepleri, alınması gereken önlemler ve trafik eğitimi gibi konular ‘Din, ahlak ve trafik kuralları ekseninde’ enine boyuna tartışılacak.

7-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyuma tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Soner (7 yıl önce)
    Ömer bey, sen besmelesiz bin....Besmele çektinde direksiyon mu kilitlendi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (7 yıl önce)
    arabaya binerken besmele.inerken ...ne alaka yawww?
    0
    0
    Yanıtla