SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dinamit Patlatma Savcılıkta

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:10
Dinamit Patlatma Savcılıkta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 21 Ocak Salı günü öğleden sonra meydana gelen ve şehirde büyük paniğe yol açan patlamanın, TOKİ tarafından Beydağı Bölgesi’ndeki Yamaç Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm kapsamında yaptırılan konutların temelini açmak için patlayıcı madde kullanılması nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

Valilik, iki gün önce meydana gelen ve şehri ayağa kaldıran patlamayla ilgili açıklama yaptı. 

“Konu savcılığa intikal etirildi”

Açıklamada, olayda ihmali veya kusuru bulunan ilgililer hakkında yasal işlem yapılmak üzere konunun savcılığa intikal ettiği belirtilerek şöyle denildi:

“21.01.2014 günü saat:14:00 sıralarında İlimiz Yamaç mahallesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm kapsamında Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve yapımı üstlenen şirket tarafından 4 ve 5. bölge inşaatında temel açma işlemleri sırasında patlayıcı madde kullanılarak oluşan ve şehrin bazı bölgelerinden de hissedilen patlamada çevrede bulunan bir adet bina da kiremit kırılması bir adet araçta ise kısmi kaporta çökmesi şeklinde zarar meydana geldiği anlaşılmıştır. 

Söz konusu olayların önümüzdeki süreçte tekrar yaşanmaması amacıyla ilgili mevzuatın Valiliğimize verdiği yetki de kullanılarak inşaatı yapan şirket ve patlatmayı yapan şirket çalışanı 87/12028 Karar sayılı Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi, Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğe aykırı Hareket ettikleri için Uyarılmıştır.

Ayrıca ihmali ya da kusuru bulunan ilgililer hakkında yasal işlem yapılmak üzere konu Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Aykırılığın giderilmemesi veya aykırı davranışın yinelenmesi halinde ilgili şirketin ve çalışan personelin çalışma belgeleri geçici ve sürekli olarak geri alınacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız