SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dini Bilgiler Kursu Açılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, "Türkiye'de örneği olmayan, ilahiyat fakültelerindeki bilim adamları tarafından, halka açık, dini bilgiler kurslarının açılmasını önermekteyim. Nasıl İngilizce, bilgisayar gibi kurslar düzenliyorsak benzer şekilde dini bilgiler kurslarını da ilahiyat fakülteleri öncülüğünde düzenleyebiliriz" dedi.

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Halen ülkemizin 22 ilinde 23 ilahiyat fakültesi etkin olarak çalışmaktadır. Bu fakülteler öğrenci yetiştirme ve araştırma yapma gibi başlıca iki görev yapmaktadır. İlahiyat fakültelerinin klasik bu iki görevinden başka, sosyal boyut çevresinde toplumsal eğitim görevinin de olduğunu düşünmekteyim. Diğer taraftan, toplumumuzun doğru dini bilgi öğrenme kaynakları sınırlıdır. Genellikle çevredeki bilimsel olmayan kişilerden kulaktan duyma bilgiler başlıca dini bilgi kaynağını oluşturmaktadır. Dini bilgileri öğrenmekte önemli bir boşluk olunca bu boşluğu cemaatler doldurmaya çalışmaktadır" şeklinde belirtti.

"Dini bilgileri en doğru öğreneceğimiz yerlerin başında ilahiyat fakülteleri gelmektedir. Çünkü bu fakültelerde dinin sadece bir alanında uzmanlaşmış bilim adamları görev yapmaktadır. Örneğin sadece hadis alanında veya sadece tefsir alanında nitelikli ilim adamlarını bu fakültelerde görmek mümkündür. Elbette her kurumda olduğu gibi buralarda da şarlatanlar olabilir. Fakat bu istisnalar genel düşüncemizi değiştirmez" diyen Prof.Dr. Yakıncı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bir taraftan doğru dini bilgi öğrenmek isteyen toplum, diğer taraftan doğru dini bilgi öğretme niteliği olan ilahiyat fakültesi bilim insanları mevcut. Un ve şeker olduğuna göre neden helva yapmıyoruz? Sonuç olarak, Türkiye"de örneği olmayan, ilahiyat fakültelerindeki bilim adamları tarafından verilen, halkımıza açık, dini bilgiler kurslarının açılmasını önermekteyim. Nasıl İngilizce, bilgisayar gibi kurslar düzenliyorsak benzer şekilde dini bilgiler kurslarını da ilahiyat fakülteleri öncülüğünde düzenleyebiliriz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız