SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dini Değerlere de Saygısızlar"

A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütünün hain saldırılarına AKP milletvekili Mustafa Şahin de tepki gösterdi. AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de teröristlerin gereken cevabı alacağını söyledi.

ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI..

Şahin'in bu konudaki değerlendirmelerini içeren AKP basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, terör örgütünün toplumun dini değerlerine de saygıdan uzak olduğunu, İslamiyetin ‘üç aylarda kan dökülmez’ düsturuna aykırı davranarak kan döktüğünü söyledi.

Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, Ak Parti olarak ülkeyi devraldıkları günden bu yana devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. 9 yılda birçok sorunu çözen iktidarın günümüzde en önemli sınavını terörle mücadelede verdiğini belirten Şahin,”Kandan beslenen, kaostan medet uman siyasi uzantısı da olan bir terör örgütünün gerçekliği herkesin malumudur. Bunu kimse inkar edemez. Terör örgütünün siyasi uzantısı olan kişiler, eğer PKK ile bir bağları yoksa mutlaka bunu açıkça deklare etmelidir. PKK terör örgütünün varlığının arkasındaki siyasi desteğinin bunlar tarafından sağlandığını görmekteyiz. Bunlar bir elmanın iki yarısı gibiler. Bunu inkar etmeleri bu gerçekleri değiştirmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmada İslam inancına göre ‘Üç ayların haram ayları olduğu’ düsturu ile hareket edildiğini belirtmiştir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarında kan dökülmez. Cahiliye dönemlerinde bile bu inancı görebiliyoruz. Ancak PKK terör örgütünün inaçlardan ne kadar uzak olduğunu yaptığı eylemlerle görüyoruz. Anamuhalefet partisinin liderinin de Başbakan Erdoğan’ın sözlerine karşı açıklama yapması onunda toplumun değerlerinden ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Ana muhalefet partisinin şu ana kadar Ak Parti’ye yaptığı muhalefet kadar terör örgütü ve BDP’ye eleştiriler yöneltmediğini görüyoruz. Ama bugüne kadar baktığımızda Kılıçdaroğlu ile ekibinin Ak Parti’ye muhalefet ederken teröre ve onun siyasi uzantısına destek olduklarını gözlemliyoruz.” diye konuştu...

Türkiye’de köklü bir demokrasi oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, Biz Türkiye’de daha demokratik bir yönetim anlayışı oturtmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin barış yurduna dönüşmesi için çaba harcıyoruz. Ülkede hukukun öne çıktığı, insan haklarının ön plana çıktığı standartları yüksek bir demokrasi oluşturmak istiyoruz. ‘Önümüzdeki yıllar Türkiye’nin yılları olacak’ inancını taşıyoruz. Terör def edilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizim bütün amacımız silahların olmadığı bir sulh adası oluşturma hedefini taşıyoruz. Türkü de Kürdü de herkes bize göre aynı değerdedir. Kardeşliğin tesis edilmesini istiyoruz. Bu yönde ilerlerken bölgedeki kanaat önderlerini çözüm sürecine katkı sağlamaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu."

İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, terörle mücadelede yeni bir döneme girileceğini ifade ederek, "Bundan sonra anında cevabını alacaklar" dedi.

Hakkari'deki terör saldırısını değerlendiren AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Öncelikle, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gerçektende Ramazan ayına girilmesiyle birlikte bizlerde artan acı oluştu. Üst üste gelen şehit haberleri ile birlikte milletimizin bütünüyle birlikte bu acıyı paylaşıyoruz. Devletimiz gereken cevabı verecektir" dedi.

Ramazan ayı olmasına rağmen terör örgütünün bir kez daha cani yüzünü gösterdiğini belirten Tüfenkçi şunları söyledi, "Elbette ki son oluşan düzenlemeler ile birlikte bütün güvenlik güçlerimizin ortak hareket etmesi ile terörün üzerine gidilecektir. Yeni düzenleme ile birlikte terörle mücadele artık askerin görevi değil, bütün devletin unsurları ile gidilmesi yönünde bir düzenlemeye gidildi. Bu noktada 500 tane özel harekat timi sahaya gönderildi. İnşallah bunların semeresini çok yakında bizler alacağımıza düşünüyorum. Terörle mücadele sadece silahlı mücadele olarak görülmemeli. Orada terörden beslene unsunlar var. Terörün bitmemesini isteyenler var. AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye'nin bütün sathında olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de önemli adımlar atıldı. Buna rağmen acılımdan rahatsız olan ve kendi zeminlerini kaybedenler şiddete başvurarak sonuç almaya çalıştılar. İnşallah bundan sonra anından cevaplarını görecekler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız