SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dinimiz Bir, Milletimiz İslamdır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:43
A- A+ PAYLAŞ

İHH ve çeşitli STK'ların işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' isimli konferans serisinin ikincisi Malatya’da gerçekleştirildi. Konferansta konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Bizler yeni bir diriliş, yeni bir nefes için, gerekirse canımızı Şam’a adayabilmek düşüncesiyle bir araya geldik” dedi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sahn-ı Seman İslami İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi, Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nin (İFAM) işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' konferans serisinin ikincisi Malatya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemini vurgulayarak, “Bizler alimlerimize güveniyoruz, insanlarımıza güveniyoruz. Hangi mektepten, hangi mezhepten olursa olsun bu alimlerimiz bir araya gelip halkı da arkasına alarak Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için Kudüs'e gidecek yolu açar inşallah diyoruz. Onun için bu hocalarımızdan rica ettik. Bu halkın önüne birlik ve beraberlik içerisinde aynı hedefler doğrultusunda olduğumuzu gösterin dedik. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

“NE YAZIK Kİ ŞAM’DA ÖLÜYORUZ”

Uzun yıllardır sohbet halkalarında yer aldığını ifade eden Yıldırım, “Burada iyi niyetle yola çıktık, çok değerli hocalarımızla bir araya geldik, çok uzun yıllardır gençliğimizden bugüne kadar sohbet halkalarında bulunduk, bugün ise bu sohbetler artık spor salonlarında yapılır, televizyonlarda naklen verilir hale geldi. Şimdi bakın bu salonu dolduran sizler en az hocalarımız kadar bütün dünyada seyredenlere umut veriyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Genç iken konuştuğumuz her şeyi bugün yaşıyoruz. Ne yazık ki Şam’da ölüyoruz, Bağdat’ta sürünüyoruz, dünyanın her tarafından ya göç ediyoruz ya ölüyoruz, yeni bir diriliş yeni bir nefes için birbirimizden farkımızın olduğunu söyleyerek nefesimizden bir parçayı Kudüs’e verebilmek, gerekirse malımızı, canımızı Şam’a adayabilmek düşüncesiyle bir araya geldik. Bakın Müslüman Müslümanın kardeşidir ve Yüce Allah bizi, bizden yardım bekleyen çocukları, kadınlarımızı kurtaracak kadar dost eyler inşallah. Hep beraber Kudüs’te, özgürce Mescid-i Aksa’da namaz kılarız inşallah” şeklinde konuştu.

KESKİN: "50 YILDIR FİLİSTİN SÖZÜNÜ İŞİTİYORUZ"

Malatya’nın kanaat önderlerinden Ramazan Keskin de konuşmasında, 50 yıldır Filistin sözünü işittiğini ve 47 senedir Filistin için bir bütün olarak haykırdıklarını ifade etti. Keskin, “Ben inanıyorum ki sizdeki bu cesaret Mescid-i Aksa’yı da, Mescid-i Haram’ı da, Emeviye Camii’ni de, Bağdat’ı da kurtaracaktır” dedi. İlahiyatçı yazar Mehmet Alptekin de konuşmasında, alimlerin bozulmaması gerektiğine değindi. Altepkin, “Alimler, İslam’ı ve İ’la-yı Kelimetullah’ı dünyaya hakim kılmak göreviyle yaşamak zorundadırlar. Alimler bozulursa emirler bozulur, emirler bozulursa halk da bozulur” ifadelerini kullandı.

BALKANLIOĞLU: "MESCİD-İ AKSA MÜBAREK KILINMIŞTIR"

Kudüs’ten programa canlı olarak bağlanan Abdülmetin Balkanlıoğlu da, “Ümmeti Muhammed’in kanayan yaralarından birisi olan Mescid-i Aksa’dan hepinizi selamlıyorum. İsra Suresi’nde de belirtildiği üzere Mescid-i Aksa mübarek kılınmıştır. Mescid-i Aksa bir imân sorunudur. Ey Müslümanlar zalimleri asla mutlu etmeyin! Müslümanları mutlu edin!” diye konuştu.

ŞENOCAK: "EY AMERİKA SEN YIKILACAKSIN"

İFAM bünyesinde İslami eğitim faaliyetlerini sürdüren İhsan Şenocak ise, "Kudüs sokaklarında yalnız başına direnen kadınlar diyor ki Allah var" diyerek konuşmasına başladı. Şenocak, “Ey Amerika! Sen Özgürlük Anıtı’nı dikiyor; ama dünyaya köleliği taşıyorsun. Yıkılacaksın! Ey Mus’ab'ın (r.a.) kardeşleri; ırkçılık yapan kim olursa olsun, hangi ırk olursa olsun bu ümmeti böldürmeyeceksiniz. Eğer siz Hz. Ömer (r.a.), Hz. Ebu Ubade (r.a.) olmayı göze alırsanız Kudüs’ün orduları sizin olduğunuz yerde kurulacak, buradan gidecek” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: "BİZ ÜMMET-İ MUHAMMED’İZ"

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız ise, “Dinimiz birdir, milletimiz İslam’dır. Müminler olarak buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. Biz biriz, biz ümmet-i Muhammed’iz. Medine’de yaşasak bile içimizden münafık çıkabilir, ama Mekke’nin fethini engellemeyecektir. Ümmet-i Muhammed’in başına örülmüş çoraplar Yahudilerin, Hıristiyanların başına örülse idi dünyada onlardan bir tane kalmazdı” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: "KUDÜS’ÜN YOLU YENİDEN AÇILACAK"

Siyer Vakfı bünyesinde Siret-i Resul ve Sünnet araştırmalarını sürdüren Muhammed Emin Yıldırım da konuşmasında şunları söyledi:

“Yarın tarih bizim arkamızdan konuşacaksa ne büyük şereftir 'yaşadığı zamanlarda imanının bedelinin ödendi' denmesi. Dünyanın evladı değil ahiretin evladı olmuş bir avuç insana ihtiyaç var, bunu yapabilirsek yeniden Selahaddin’ler yetişecek. Camilerimizi mahzun bırakmadığımız gün Kudüs’ün yolu yeniden açılacak bize, buna inanalım. Hz. Muhammed’in gemisinde olmak bu cihanı saadete eriştirecek, bizi o selamet yurduna eriştirecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız