SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dink Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:39
Dink Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 6'ncı yılında memleketi Malatya’da da anıldı. 

KESK ve İnsan Hakları Derneği'nin organize ettiği ve aynı zamanda CHP’nin de destek verdiği etkinlik çerçevesinde; kız meslek lisesi önünden Dink’in doğduğu mahalle Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taşhoron Kilesi'ne yüründü.

Çeşitli pankartların taşındığı ve sloganların atıldığı yürüyüşe; eski bakanlardan Fikri Sağlar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, KESK ve İHD yetkilileri de katıldı.

Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Taşhoron Kilisesi önünde yaptığı konuşmada, "Türkiye halkı seni bizim aramızdan alan, düşüncelerini karartmaya çalışanları sonuna kadar takip edecek ve hesabını görecektir" diyerek, şunları söyledi:

"Demokrasiyi, hak, özgürlük gerçeğini öğreteceğiz. Ne güzel tesadüftür ki, yeni bir barış dönemi başladı. Bu dönem Türkiye'nin daha da büyümesini sağlayacak. Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkezin, daha kardeş yaşayacağı dönem başlayacaktır."

İHD Malatya Şubesi Sekreteri Ramazan Kuzu ise konuşmasında, "Hrant, kendi ülkesinde ötekileştirilmiş, kıyıma uğramış, hakarete ve çirkin küfürlere maruz bırakılmıştır. Ermeni halkının itiraz eden sesi olduğu için öldürülmüştür. Egemen sistemin karanlık odakları, toplumun gerçekleri görmesinden ve aydınlanmasından korktukları için öldürdüler. Hrant'ın hemşehrileri olan biz insan hakları savunucuları, demokrasi kurum ve kuruluşları olarak, Hrant için artık adalet beklemiyoruz. Ülkemizin mahkemeleri 18 yaşlarında bir gencin vatanseverlik duyguları ile Hrant’ı öldürdüğünü iddia ederek adalet duygumuzu yaralamıştır. Ülkenin egemenlerinin rutin dışı işlerde kullandıkları suç örgütlerini, yargı görmek istememiştir. Adaleti biz insan hakları savunucuları Hrant'ın insanlık ve ülke insanı için savunduğu güzel değerleri yükselterek yerine getireceğiz. Adil olmayan sistemlerde hak ve adalet verilmemiştir, örgütlü demokratik mücadele ile alınmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız