SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dink Savcısı Dosyayı İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:31
Dink Savcısı Dosyayı İstedi
A- A+ PAYLAŞ
Dink davası hakkındaki kararında "örgüt yok" diyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma Savcısı Hikmet Usta, Yargıtay'a göndereceği itiraz dilekçesini hazırlamaya başlarken, bu kapsamda Rahip Santaro ve Malatya Zirve Yayınevi saldırısına ilişkin dosyaları mahkemelerinden talep etti.
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada karar çıkmasının ardından duruşma savcısı Hikmet Usta, mahkemenin gerekçeli kararını hazırladıktan sonra karara itiraz edeceğini belirtmişti. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında örgüt suçundan beraat kararı vermişti.
 
Savcı Usta ise, cinayette örgüt olduğunu ifade ederek karara itiraz edeceğini belirtmişti. Mahkemenin gerekçeli kararını hazırlamasının ardından karara itiraz edecek olan Usta, bir yandan gerekçeli kararın çıkmasını beklerken bir yandan da mahkemenin kararına yapacağı itiraz dilekçesi üzerine çalışmaya başladı.
 
Savcı Usta bu aşamada, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nden Rahip Santaro cinayetine ilişkin dosyayı ve Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nden Malatya Zirve Yayınevi saldırısına ilişkin dosyayı istedi. Duruşmalarda, "Dink suikastı, Rahip Santaro cinayeti ve Malatya Zirve yayınevi katliamı ile bir değerlendirilmelidir" diyen Usta, bu dosyaları detaylıca inceleyerek, Dink cinayetine örgüt delili arayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız