SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dink'in Evi Müze Yapılsın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:30
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da çalıştığı gazetenin önünde öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink’in Malatya’daki doğduğu evin müze yapılması talep ediliyor. 

Malatya ve Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Malatya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Malatyalı Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in Salköprü Mahallesi’ndeki evinin müze yapılması için verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Platform adına konuşan Hüsamettin Kurultay, hemşerileri Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra Malatya’da bir sokağa Hrant Dink’in adının verilmesi ve doğduğu Boncuklu Sokak’taki evinde müze yapılacağı söylentilerinin gündeme geldiğini belirterek “Gel-git zaman, arsa için teknik engeller olduğu konuşulmaya başlandı. Arsanın hissedarı olanların karşı çıktığı dile getirildi. Böyle durumlarda belediyeler, devlet kurumları uygun bulduğu takdirde daha geniş alanları istimlâk ederek kullanıma açabiliyorlar. Arsa hissedarlarının paylarına düşen para karşılanarak Hrant’ın doğduğu evin arsasına adını taşıyan bir müze yapılabilirdi” dedi.

Aynı durumun Malatyalı ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın Gökçeköy’deki doğduğu ev için de yaşandığını belirten Kurultay, “Hissedar engeli olmadığı halde Malatya valiliği ve ilçe kaymakamlığı güya Kemal Sunal’ın akrabası olan kişilerin bir takım hesaplar karşılığında engel olması sonucu esnek davranmış ve evi müze yapmaktan vazgeçmiştir. Bunlar da teknik sorunlardır. Aşılması için önyargıların kırılması gereken haslete sahip olmak gerekir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız