SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dink'in Katiline 22 Yıl

A- A+ PAYLAŞ

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldürmekten yargılanan Ogün Samast, "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 21 yıl 6 ay, "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 

Çağlayan Adliyesi'ndeki 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ogün Samast ve taraf avukatları katıldı. Duruşma Samast'ın esas hakkındaki 15 sayfalık savunmasını okudu. Samast kötü bir eğitim sonucu suça sürüklendiğini savunarak, bu durumundan faydalanan Yasin Hayal'in kendisini yönlendirdiğini iddia etti. Samast bazı gazetecilerin yazılarından etkilendiğini söyleyerek, "Ben nerden bilirdim Agos'u, vatan hainliğini, Hrant Dink'i. Onlar da vicdan katilleridir. Bugün olsa bu olayı hayatta yapmam " diye konuştu.
 
''OGÜN ÜSTLENMESİ YÖNÜNDE TEHDİT EDİLMİŞ OLABİLİR''
Samast'ın ardından avukatı Levent Yıldırım 29 sayfalık savunma yaptı. Yıldırım davanın soruşturma aşamasında zorla bir örgüt varmış gibi değerlendirildiğini öne sürdü. Yıldırım "Hrant Dink medya ve köşe yazarları tarafından tehdit edildi. Dink'e gelen tehdit telefonları incelenmedi. Kerinçsiz ve Levent Temiz soruşturmaya dahil edilmedi" dedi. 
 
Samast'ın olayı yaptığını kabul ettiğini ancak olayı hiç tam anlatamadığını söyleyen Yıldırım, "Başka sayiklerle üstlenmiş olabilir" dedi. Tanık ifadelerinden alıntılarla çelişkiler olduğunu ve birden fazla kisi olabileceğini belirten Yıldırım, "Samast'ın cinayeti işlediğine dair şüphe götürmez bir durum yoktur. Soruşturma genişletilmemiş Ogün üstlenmesi yönünde tehdit edilmiş olabilir" şeklinde konuştu. 
 
''BERAATİMİ İSTİYORUM''
Yıldırım, Samast'ın silahı görünce tanımadığını ve çelişkili bilgiler verdiğini iddia ederek Samast'ın olayı yapmadığını savundu. Dink hakkında yapılan haberlerden sonra psikolojik yıpranma harekatı başladığını ve gazete haberlerinin Dink'e karşı nefret yarattığını söyledi. Yıldırım, Samast’ın cezasının düşürülmesini istedi. Avukatının ardından son sözü sorulan Samast “Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme duruşmaya karar için ara verdi. 
 
TOPLAM 22 YIL 10 AY HAPİS
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Samast’a Hrant Dink’i “tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 5237 sayılı TCK’nın 82-1 uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme Samast’ın suçu işlediği tarihte 18 yaşından küçük olmasını dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 21 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme Samast’a “ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan da önce 2 yıl hapis cezası ve 900 TL adli para cezası verdi. Ancak yine suçu işlediği tarihte 18 yaşından küçük olmasını dikkate alarak cezayı 1 yıl 4 ay hapis cezası ve 600 TL adli para cezasına indirdi.
Mahkeme, Samast’a “tasarlayarak adam öldürmek" ve “ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız