SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dinleme Operasyonu...

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:11:24
Dinleme Operasyonu...
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 12 ilde operasyon başlattı.  

Adıyaman, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl, Hatay, Erzurum, Karabük, Kilis, Malatya, Tunceli ve Gaziantep'te operasyon düzenlediği öğrenildi. 

Operasyonda; aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis  memurlarının bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin; iş adamı,  siyasetçi ve kamu görevlilerini yasa dışı dinledikleri iddia edildi. 2 kişinin  ise aranıyor. 

Gaziantep'te Karataş Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan polis memuru Mehmet Ç, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Ş.G. de gözaltına alınan isimler arasında. 

Operasyon kapsamında Afyonkarahisar'da 2 emniyet amiri ile Erzurum'da biri komiser 2 polisin de gözaltına alındığı bildirildi. 

Operasyon kapsamında Kayseri'de bir 4. sınıf emniyet müdürü ile Tunceli, Malatya ve Karabük'te birer polis memuru gözaltına alındı. 

ŞANLIURFA MERKEZLİ OPERASYONDA 14 GÖZALTI 

Şanlıurfa merkezli 11 ildeki  "yasa dışı dinleme"  operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.  

Şanlıurfa'da 2007 ile 2014 yılları arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polislerin, usulsüz evrak düzenleyerek farklı isimlerle IMEI numaraları üzerinden siyaset, iş ve spor camiasından isimleri yasa dışı dinlediği iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Bir süre önce başlatılan soruşturmanın ardından yapılan araştırmada, kentteki bazı önemli isimlerin çeşitli suçlamalar ile farklı isimler adı altında dinlendiği tespit edildi. Bu tespitin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı; evraklarda usulsüz dinleme yaptığı belirlenen geçmiş dönem İstihbarat Şube Müdürleri M.A. ve M.O. ile 1 emniyet amiri, 2 komiserin de bulunduğu 14 polis hakkında yakalama kararı verdi. Savcılık kararıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın yanı sıra tayini çıkan polisleri Gaziantep, Ankara, Erzincan, Afyon, Malatya, Eskişehir, Tekirdağ, Adana, Konya, Bayburt ve Sivas’ta gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan 14 polisin Şanlıurfa'ya getirilmelerinin ardından sorgulanmalarına başlanacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız