SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dinlemek İçin Buradayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:55
A- A+ PAYLAŞ
Milletvekilleri ve AK Partililer, Malatya Sanayi Sitesi esnafını ziyaret edip sorunlarını dinledi. 
 
Sanayi Sitesi 11. Blok’ta Esnaf Ahmet Turan Koç’un ev sahipliği ile kahvaltıda bir araya gelen Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve parti yöneticileri, burada esnafın sorunlarını da dinledi. Bülent Tüfenkçi, sadece seçim zamanı değil, her zaman halkın arasında bulunduklarını ifade ederek, "Görüş ve isteklerinizi dinlemek için buradayız" dedi.
 
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Haftanın 3-4 günü Ankara’da olsakta, diğer günler sizlerin arasında olmaya çalışıyoruz" diyerek, ana muhalefetin tutumunu kınadı. Yapılan hizmetlerin hiç takdir edilmediğini söyleyen Şahin, "Parti programlarında dahi olsa, biz gündeme getirsek karşı çıkıyorlar" şeklinde konuştu.
 
Devlet içerisine çöreklenmişlerin ülkede uyguladıkları darbelere temas eden Şahin, "İşte 28 Şubat’ın sonu, imam hatipleri yok etmek istediler ve meslek liselerini de yok ettiler. Şimdi sanayi esnafı çırak bulamaz oldu. Ancak AK Parti iktidarı olarak engelleri kaldırdık" diye konuştu.
 
2014’den önce Malatya’nın büyükşehir olacağını ve şu anki bütçenin iki katı kadar para geleceğini dile getiren Vekil Öznur Çalık, "2002’de IMF’ye borç 26 milyar dolar iken, şimdi 2,5 milyar dolara indi" ifadelerini kullandı.
 
Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tenkit eden Çalık, "İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olan kişi, Kağıthane’ye Kağıttepe demişti. Mersin’in hangi bölgeye ait olduğunu bilmeyen Genel Başkan, Mersin Güneydoğu’nun incisi diyor. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor. Dört halifeden biri olan Hz.Ali’ye İslam düşünürü diyor. Onlar muhalefete razı zaten" dedi.
 
Öte yandan, esnaf sorunlarını dile getirirken Metin Karadağ isimli esnaf, 53 yaşında olduğunu ve bugüne kadar ilk kez milletvekilleri ile karşı karşıya geldiğini belirtip, emekli olup da çalışanlardan emekli maaş kesintisinin kaldırılmasını isterken, Özgür Polat da, Askeri Hastane önündeki drenaj sorunundan söz etti.
 
Ömer Taner adlı esnaf, asfalt yapılırken üst üste döküldüğünü, bazı yerlerde asfaltın kaldırımları geçtiğinden ve içme suyu fiyatının yüksekliğinden şikayetçi oldu.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, belediye ile ilgili şikayetlere cevap verirken, "İçme suyunun tonu konutlarda 1 lira 20 kuruş, ticarethanelerde 3 lira 80 kuruş, Gaziantep’te 6 lira 20 kuruş, Elazığ’da ise 8 TL" diye belirterek, sanayi sitesinde içme suyu borularını yüzde 90 değiştirdiklerini bildirdi.
 
İki yılda 36 kilometre yağmur suyu drenaj kanalları döşediklerini söyleyen Pilten, iletilen sorunları not aldığını ve gereğini yapacaklarını bildirdi.
 
Daha sonra sanayi sitesi esnafının bir bölümü ziyaret edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız