SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dinlemelere Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:10
Dinlemelere Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da “Selam Terör Örgütü” soruşturmasında binlerce kişinin telefonlarının dinlenilmesi iddiasına ilişkin listede isimleri bulunan Mazlumder’in 2 yöneticisi Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Mazlumder Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Sarıgül ile Mazlumder Malatya Şube Yöneticisi Kadir Yılmaz, Malatya Adliyesi’ne giderek 'Selam Terör Örgütü' kapsamında yapılan dinleme için suç duyurusunda bulundular. Kadir Yılmaz, “Bu olayı basından öğrendik. Malatya’da sivil toplum kuruluşu olarak Mazlumder olarak ben ve Hüseyin bey dinlenmiş. Bu çirkin bir olay. İnsanların mahremiyetlerini dinlemek, gizliliklerini dinlemek, onların en mahremi noktalarına kadar girmek çok çirkin. Allah bile Kur’an-ı Kerim’de casusluk yapmamamızı, asla böyle bir şeye tevessül etmememizi, insanların gizliliklerini araştırma yapmamamızı söylemesine rağmen, demek ki bu insanların ne Allah’tan, ne de kitaptan korkuları var” dedi.

Hüseyin Sarıgül ise, “İddia edildiği gibi birbiriyle ilgili olmayan çok sayıda kişinin ve kurumun, soruşturmalar bahane edilerek, telefonlarının bu kadar kolay dinlenmesine imkan sağlayan adli sistemin derhal gözden geçirilmesi gerekir. Kişi masumiyeti asıldır. Dolayısıyla makul şüphe olmadan, kişilerin adli soruşturmaya konu edilmesinin, haberleşme ve kişisel yaşamlarının gizliliğinin ihlal edilmesinin engellenmesi gerekir. Söz konusu hak ihlallerini yapan ve bunlara göz yuman tüm adli ve idari çalışanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca hukuk sisteminde bu tür ihlallere ortam sağlayan şartların ortadan kaldırılması için de derhal gerekli önlemler alınarak, evrensel insan hakları kapsamında hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yılmaz ve Sarıgül, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçelerini verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız