SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dinleyen Türkiye'ye Geçtik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları'nın 13. toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi. 

Ramada Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ile AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Tutar, Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

AKP Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sivil iradenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Askeri, yargı ve bürokratik vesayetlerin ortadan kaldırılmasının önemine değinen Çalık, "Bu vesayetlerin kaldırılması için, eski Türkiye'de ne kadar iz varsa, onu silmek için hep birlikte mücadele ettik. 12 yıllık AK Parti iktidarında en önemli hedefimiz; 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' oldu. Devletin milletinden, milletin devletine dönüş için hep birlikte çok büyük çaba sarf ettik" dedi.

"DİNLEYEN BİR TÜRKİYE VAR OLSUN İSTİYORUZ"

Çalık, AKP olarak dinleyen bir Türkiye var olmasını istediklerini belirterek, "Konuşan Türkiye'den, dinleyen Türkiye'ye geçtik. Sizin söyleyeceğiniz sözleri ve cümleleri dinleyeceğiz. Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz 'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları'nın 13'sünü memleketim Malatya'da yapıyoruz. 7 bölgemizde sivil toplum buluşmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Konuşulmayan hiçbir şey kalmasın istiyoruz. Bugün biz siyasiler değil, siz sivil akıl konuşsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

"YENİ TÜRKİYE TASAVVURUMUZ VAR"

Yeni Türkiye tasavvurlarının olduğunu dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Eski Türkiye'nin ceberut devlet anlayışı artık geride kalsın, yeni Türkiye'de sizlerin söyleyeceği sözler bizim için çok önem arz ediyor. Yeni Türkiye'de; yeni anayasa istiyoruz. Çözüm süreci diyoruz. Paralel yapıyla mücadele, ekonomik ve siyasi istikrar diyoruz. Bizim söylediğimiz siyasi akıl, sivil akılla buluştuğu anda inanıyorum ki, Türkiye çok daha önemli yollar kat edecek."

Çalık'ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız