SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dip Kurdu'na Çözüm Arayışı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da başta kayısı olmak üzere bazı ağaçların kurumasına yol açan Capnodis denilen ağaç kurduna çare bulunması amacıyla toplantı düzenlendi.

Avşar Otel'de düzenlenen toplantıyı, Tarım İl Müdürlüğü ile Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) organize etti.

Kayısı ve diğer meyve ağaçlarını capnodis denilen, dip kurdunun zararlarından kurtarmak için düzenlenen toplantı da konuşan Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bayram Şahin, kayısıyı dip kurdundan kurtarmak için daha önce birçok çalışmanın yapıldığını belirterek, "Bu konuda yeni çalışmalar var. Yaptığımız çalışmalar başarılı olursa sadece Malatya değil bütün bölge bu çalışmalardan yararlanacak ve dip kurdundan bütün bölgeyi kurtaracağız" dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise Kayısıyı capnodis böceğinden kurtarmak için 5 ilçede ilaçlı mücadele başlattık. İlaçla mücadelede başarılı olduk ancak kolay yeni metodlar üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir Tarım Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aşkın Sürmeli de kayısıyı capnodis böceğinden kurtarmak için yeni yöntemler denediklerini pilot bölge olarak Akçadağ ilçesini seçtiklerini söyledi. Sürmeli, Akçadağ ilçesinde başarılı olunduğu takdirde uygulamaların diğer ilçelerde de uygulanacağını belirterek, "Kayısının daha sağlıklı yetişmesi için üreticilere de düşen bazı görevler var. Bahçelerde kullanılan gübrelerin taze olması ve ağaç altlarında yabancı ot olmamasına üreticilerin dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız