SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dip Suyu' Pompalanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi ve yakın bölgesinde yaşanan sulama sıkıntısı Çat Barajı'ndan pompa yardımıyla alınan suyun derme kanalına verilmesi ile çözüme kavuşturuldu.

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ile Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Çat Barajı'nda incelemede bulundu.

Milletvekili Öznur Çalık, "Kuraklık Malatya'da önemli bir sorun. İlçelerimizde sulama ile ilgili sorunlar var. Konuyla ilgili çalışmalar başlattık. Sulama kanallarımıza akan sularımız konusunda çalışma başlattık ve 5 sondajla bu sorunu şimdilik çözüme kavuşturduk. Çat Barajında 30 milyon metre küp azalma var. DSİ yaptığı
çalışmalar ile önemli bir hizmet Malatyalılara sunulmuş oldu" dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, "Bürokrasi işleri yokuşa sürme sanatı değil, istenildiğinde sıkıntılar gideriliyor. Su seviyesi azalmış ancak, sorun çözülmüş. Bürokrat sorunları çözen insandır. Ciddi bir kuraklık var. Malatya içinde su sıkıntısı üzerinde durulan bir sıkıntı. Suyun iyi bir teknikle kullanılmasını sağlamak amacındayız" şekinde konuştu.

Milletvekili Fındıklı, ciddi bir kuraklık sıkıntısı olduğunu kaydederek, "Malatya'da kuraklık var denilmişti ancak, Çat Barajı'nı görene kadar böyle bir ürküntü ve korku beni sarmamıştı. Su artık barajın dibine kadar gelmiş. Bütün hepimiz, çiftçilerimiz bu suyu sulasın diye yapıyoruz. Malatya su zengini bir il değil, elimizdeki suyu modern sulama sistemleriyle kullanmamız gerekiyor. yoksa suyu bulamayabiliriz" dedi.

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu ise, Türkiye genelinde yaşanan kuraklık ve yağışların azalması nedeniyle özellikle sulamalarda sıkıntılar yaşandığını anlatarak, "Su seviyemizin işletme seviyesinin altına düşmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşamamak için biz 4 gün bir çalışma yaptık. Su kotunun altındaki suyu 5 adet pompayla tünel girişine veriyoruz. 1.5 metre küp suyu buradan gönderiyoruz. 3 günden beri sulamaya suyu veriyoruz. Malatya halkımızın mağduriyetini önlemek için büyük çaba harcadık. Biz bu suyu halkımızın hizmetine sunduk" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız