SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diploma Notu Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerine gönderilen yazıda, ÖSYM diploma notu işlemlerinin doğru ve zamanında toplanmasını önemli olduğu uyarısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, “2010 - ÖSYS adaylarının ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notlarının toplama işlemleri 14 Haziran 2010’de başlayacaktır . Diploma notu işlemleri için ÖSYM belirlediği takvim aşağıdadır. Öğrenci Seçme Yerleştirme sınavı (ÖSYS) sonuçlarına etki edecek ağırlıklı orta öğretim başarı puanları, bilindiği gibi orta öğretim kurumlarından toplanan diploma notlarından hesaplanmaktadır. 2010-OSYS de ağırlıklı orta öğretim başarı puanları, ÖSYS puanlarını önemli ölçüde etkilediğinden, diploma notlarının doğru ve zamanında toplanması son derece önemlidir. Okul müdürlükleri 2010-ÖSYS ye başvuru sırasında son sınıf düzeyinde olup mezun olan öğrencilerin diploma notlarını, mezun olamayanların ise diploma notuna benzer şekilde hesaplanan not ortalamalarını işleyeceklerdir. Ayrıca 2010-ÖSYS ye başvurmayan öğrencilerinin de ad ve soyadları ile okul numaralarını ve diploma notlarını eklemek sureti ile işleyeceklerdir. Okul müdürleri aldıkları listelerin iki nüshasını en geç 24 Haziran 2010 mesai bitimine kadar bağlı bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine Okul Yöneticileri tarafından elden teslim etmeleri zorunludur. Bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için 28-30 Haziran 2010 tarihleri arasında değişikliklerin yapılması internet ortamında mümkün olabilecektir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız