SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diplomalarını Rektör Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:29:19
Diplomalarını Rektör Verdi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2014 Kış Kampı" sona erdi. 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Amfi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin kapanış programına, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu’nun yanı sıra, etkinlikte yer alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Geleceği temsil eden çocukların faydalı bir etkinliği mutlu bir şekilde tamamlamış olmalarının kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Bilim ve teknolojide ileri bir seviyede olabilmemiz için siz çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi gerekmektedir. Ülkemizin, kendi beyinlerini iyi yetiştirebilmesi için o beyinleri çok erken yaşta keşfetmesi ve sağlıklı bir şekilde yönlendirmesi son derece önemlidir. Bu düşüncelerle kurduğumuz ve aynı zamanda Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliğinin de kurucu üyesi olan İnönü Çocuk Üniversitesi aracılığıyla, çocuklarımızı çok erken yaşlarda keşfetmek ve onlara üniversite ortamında araştırmacı ruhunu ve bilim adamı olabilme bilincini aşılamayı amaçladık. Çünkü ülkemizin daha güçlü bir seviyeye gelebilmesi için katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerekmektedir. Bunun için de, bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında iyi bir düzeye gelmemiz lâzımdır. İşte çocuklarımıza çok erken yaşta kazandıracağımız bu vasıflarla ancak bu hedeflere ulaşabiliriz. Düzenlenen kampın çocuklarımıza bu bağlamda faydalı olduğunu düşünüyor ve onları kutluyorum.” dedi.

Kampa katılan öğrencilerin düşüncelerini de alan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, daha sonra İnönü Çocuk Üniversitesi 2014 Kış Kampı’nı tamamlayan çocuklara diplomalarını verdi.

5-29 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı eğitime tabi tutuldular. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen ve 20 farklı okuldan 71 öğrencinin katıldığı etkinliğin kapanış töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle tamamlandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız