SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Diplomalı Hıyarcı Olmayacağız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir araya gelen üniversite mezunu bir grup 'Diplomalı İşsiz Olmayacağız Girişimi' adı altında eylem yaptı. Eyleme katılan bazı öğrenciler, "Diplomalı hıyarcı olmayacağız" yazılı pankartlar taşıdı.

Hafta içerisinde, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara gönderilmek üzere üniversite kampüsünde imza kampanyası düzenleyen üniversite mezunlarının oluşturduğu 'Diplomalı İşsiz Olmayacağız' grubu, PTT binası önünde eylem yaptı. Eyleme bir öğrenci "Diplomalı hıyarcı" pankartını boynuna asarak, elinde salatalık ve domates bulunan kutuyu taşıdı. Bir genç kızsa boynuna, "Diplomalı hıyarcı olmayacağız" pankartı astı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Dağdeviren, 160 bin öğretmen açığına karşın 10 bin yeni öğretmen atanmasının trajik olduğunu ileri sürerek, "Kamu Personel Seçme Sınavı'nda açıklanan kadroların ihtiyacın çok altında oluşuna ve bazı bölümlere de hiç kadro verilmeyişine tepki gösteriyoruz" dedi. Sözleşmeli öğretmen uygulamasının tamamıyla kaldırılmasını, atama yapılmayan kadroların açılmasını ve eğitime daha fazla kaynak ayrılmasını isteyen Dağdeviren, "Üniversite mezunu gençlerin kamuda olanakları arttırılsın, kadrolar genişletilsin" diye konuştu.

Eylem sonunda bazı öğrenciler, öğretmenlerin asıl işlerini yapmalarını, salatalığınsa işin ehillerince satılmasını söyledi. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız