SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Diplomalı İşsizler'' Hareketi..

A- A+ PAYLAŞ

Üniversite mezunu olup da iş bulamayan ve kendilerine 'Diplomalı işsizler' adını veren bir grup üniversite mezunu genç, Malatya'da yeni iş imkanlarının oluşturulması için imza kampanyası başlattı.

Kendilerine 'Diplomalı işsizler' adını veren üniversite mezunu öğrenciler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Her yıl binlerce genç üniversitelerden mezun olurken, bunların çok azı kamuda istihdam edilebiliyor. Çoğunluğunun işsizlik gerçeğiyle yüz yüze kaldığı, piyasa koşullarının insafında çalışabildiği, eğitimini aldığı alan dışında işler yapmak zorunda kaldığı biliniyor.

Bu nedenle yatırımların çoğaltılıp yeni iş alanlarının meydana getirilmesi, istihdamın da önünü açacaktır. Bunda 'özel sektör dışlanmadan' kamu sektörü genişletilerek devletin de müdahil olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 165 bin öğretmen açığı olduğunu belirtti geçen günlerde. Buna rağmen ağustos ayında sadece 10 bin yeni öğretmenin ataması yapılacak. Ülkenin eğitim gereksinimlerinin başında öğretmen ihtiyacı geliyor. Hal böyleyken ihtiyacın değil de sözde kaynak sıkıntısının temel alındığı bir eğitim anlayışıyla ülkenin yarınları karanlık yokuşa sürükleniyor. On binlerce üniversite mezunu genç, işsizliğin kıskacına itiliyor" ifadeleri kaydedildi.

İnönü Üniversitesi kampusunda başlatılan imza kampanyasının 20 Mayıs 2006 tarihinde sona ereceği ve Cumartesi günü PTT önünde saat 12.30'da düzenlenecek basın açıklaması sonrasında, toplanan imzaların başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmak üzere Başbakan ve ilgili bakanlıklara gönderileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız