SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diplomanın Aslı İstenince!..

A- A+ PAYLAŞ

3 kişinin tutuklandığı sürücü belgesi sahtekarlığının, bir kişinin diploma aslının istenmesiyle ortaya çıktığı anlaşıldı. Bu arada, sürücü kursunda yapılan aramada ele geçirilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na ait kaşe ile ilgili olarak, bu odanın ve aynı zamanda ESOB’un başkanı olan Şevket Keskin’in de şikayetçi olduğu belirtildi.

LİSE DİPLOMASI İSTENİNCE..
Sürücü kursunun sahibi H.A.İ, sorumlu müdürü C.G. ve kurs görevlilerinden İ.İ.’nin tutuklandığı, çalışanlardan İ.İ.’nin tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldığı olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Bülteni’nde, operasyonla ilgili yapılan ilk açıklamanın dışındaki detayların da yeraldığı şu bilgi verildi:

“23.08.2006 günü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne sürücü belgesi almak için müracaatta bulunan S. K.’den dosyasındaki lise diplomasının aslının istenilmesi üzerine, şahıs aslının olmadığını beyan etmesiyle, diplomayı almış olduğu Turgut Özal Anadolu Lisesi ile yapılan telefon görüşmesinde diplomanın kaydının olmadığı anlaşılmış, ilgili birimimize teslim edilen S. K. ifadesi alındıktan sonra C.Savcısının talimatıyla salıverilmiştir. Söz konusu sahte Lise Diplomaları hakkında geriye dönük olarak 2006 yılı başından itibaren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce elde edilen diplomalar hakkında ilgili okullarla yapılan yazışmalar neticesi, yukarıda isimleri belirtilen şüphelilerin, sahte olarak düzenlenen diplomalar ile sürücü belgesi aldıkları tespit edilmiş, S. K., İ. H. Y., T. D., G. T., A. E., E. A. ve İ. K. isimli şahısların sürücü belgelerine el konulmuş ve alınan ifadelerinde, sürücü belgelerini Özel Y.. Sürücü Kursundan aldıklarını beyan etmişler, adli mercilerden alınan arama kararı ile Özel Y.. Sürücü Kursundan yapılan aramada, 2 adet harddisk, CD’ler, kimlikler, vesikalık fotoğraflar, fotokopileri çekilmiş lise diplomaları ile üzerleri daksillenmiş lise diplomaları ele geçirilmiş ve olayla ilgili olarak H. A. İ., İ. İ., İ. İ. C. G. isimli şahıslar yakalanmışlar ve sevk edildikleri adli mercilerce İ. İ. serbest bırakılmış, diğer şüpheliler tutuklanmışlardır. Özel Y.. Sürücü Kursunda yapılan aramada elde edilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına ait kaşe ile ilgili olarak Ş. K. ve D.. Tıp Merkezine ait kaşe hakkında A. K. isimli şahısların şikayetçi olarak beyanları alınmıştır.”

3 TUTUKLAMA, 11 FİRARİ..
ESOB Başkanı Ş.K. ile kaşesi kullanılan özel tıp merkezi sorumlusu A.K.’nin şikayetçisi oldukları olayla ilgili olarak 27 yaşındaki H.A.İ, 31 yaşındaki İ.İ. ve aynı zamanda MHP merkez ilçe başkanı olan kurs müdürü 58 yaşındaki C.G. tutuklanırken, 32 yaşındaki İ.İ.’nin yanı sıra, bu şekilde sahte belgelerle sürücü belgesi düzenlenen ya da düzenlenmek istenen 19 yaşındaki S.K., 26 yaşındaki A.E., 23 yaşındaki G.T., 25 yaşındaki T.D., 24 yaşındaki İ.H.Y., 26 yaşındaki E.A.22 yaşındaki İ.K. serbest bırakılmışlardı.

Polis, olayla ilgili olarak kursun “müşterileri” olan 22 yaşındaki E.B., 22 yaşındaki M.A.B., 27 yaşındaki A.K., 23 yaşındaki M.A., 29 yaşındaki R.C., 29 yaşındaki Y.Y., 19 yaşındaki İ.I, 20 yaşındaki F.Y., 26 yaşındaki M.G., 24 yaşındaki A.A. ve 24 yaşındaki A.K. adlı şahısları da arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız