SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Direk Zannettilerdi Birara!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki bayrak gönderini, "alelade direk" olarak değerlendirip, yan taraftaki elektrik direğiyle arasına pankart asanların yolaçtığı görüntü, bayrağa saygı sınırlarını zorlaması nedeniyle tepki yaratırken, Pazartesi sabahından beri pankartın "gönder" tarafının iplerinin kesilmesiyle iki gündür fotoğrafta saptanan duruma dönüştü.

Malatya'da daha önce ana caddelere, önemli kavşaklara bez reklam ya da duyuru pankartı asılmasıyla ilgili, belediyenin para karşılığı izin verdiği uygulama son zamanlarda yeniden ortaya çıktı.

Bu kez, ana caddeler değil, ancak Belediye Önü, İnönü Kapalı Çarşısı çevresi, Atatürk Anıtı çevresi gibi merkezi yerler, çeşitli firma ya da kuruluşların, belediye izni ve İtfaiye aracılığıyla astırdığı dev pankartlarla, eski "çirkin görüntüleri" yeniden yansıtmaya başladı.

Bu konudaki "gevşeme", en son İnönü Kapalı Çarşısı'nın ana giriş kapısı önünde bulunan, 24 saat bayrağın asılı olduğu bayrak direğinin "alelade bir direk" gibi değerlendirilip, yan taraftaki elektrik direğiyle gönder arasına, Kızılay'ın bir pankartının asılmasıyla zirveye ulaştı.

Bayrağa saygı zaafı olarak da değerlendirilen bu duruma tepkiler gelirken, geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren, söz konusu pankartın gönder tarafındaki ipleri kesilince, kaldırıma inen pankartın kaldırılmasını ya da bir başka yere asılmasını düşünmeyen ilgililer sayesinde, "sahipsizliği" yansıtan bir başka görüntü ortaya çıktı.

Bu arada, İnönü Kapalı Çarşısı'nın ana girişi ile belediye tarafındaki girişi üzerindeki "İnönü Kapalı Çarşısı" yazısının yaklaşık 1.5 ay önce sökülüp, zemininin boyanmasına rağmen, bugüne kadar yeniden monte edilmemesi de dikkat çekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız