SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Direkt Sefer Olması Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in, İstanbul- Strazbourg arasında direkt uçak seferi başlatılması için THY yönetim kurulu başkanı Candan Ertekin ile görüştüğü bildirildi.

Şahin'in sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, 117 yurt dışı uçuş noktası olan THY’nin, Strazbourg’a direk uçak seferleri başlatmasını istedi. Şahin, “AB Müzakereleri sürecinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosuna ev sahipliği yapan diplomasi başkenti Strazbourg'a direkt uçak seferlerinin olması lazım” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Türk ve Fransız İşadamlarını buluşturan yemekte bir de konuşma yapan Şahin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde en büyük görevin iş adamlarına düştüğünü belirterek, ‘’İş adamları ilişkileri itibariyle hep önde giderler. Burada gördüğüm manzara belki Türkiye henüz AB’ye girmiş değil ama iş adamlarımıza bakıyorum ki onlar çoktan Avrupa’nın kapılarını aralamış ve burada Fransız işadamlarıyla birlikte çok güzel bir birliktelik sağlamışlar’’ dedi. 117 yurt dışı uçuş noktası olan THY’nin Strazbourg uçak seferleri başlatması için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile görüştü.

Strazbourg Ticaret Odası Başkanı Jean Luis Hoerle ve Türk Kuruluşu MEDİF'in iftar davetine katılan AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Mehmet Şahin, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde son yıllarda sağladığı sempatinin ve istikrarlı yapının THY'ye talebi ciddi şekilde artırdığını belirterek, “AB Müzakereleri sürecinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosuna ev sahipliği yapan diplomasi başkenti Strazbourg'a direkt uçak seferlerinin olması lazım” dedi.

THY’nin önümüzdeki yıl yeni ihdas edilecek 20 uçuş noktasına Strazburg’un ilave edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, yaklaşık iki yıldan beri yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle iptal edilen İstanbul-Strazburg uçuşlarının THY tarafından Strazburg Ticaret Odalarına bildirilmeden, tek taraflı olarak alındığını, bu durumun Str. Ticaret Odası yetkililerini ve bölgede yaşayan yaklaşık 60 bin vatandaşımızı üzdüğünü söyledi.

Strazburg Tic.Odası Başkanı Jean L.Hoerle'nin seferlerin başlamasının önemini belirten mektubunu Ulaştırma Bakanı’na ileteceğini kaydeden Şahin, Paris Türk Büyükelçiliğinin de bu konuda geniş bir çalışma yaparak kendilerini bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

Küresel kriz nedeniyle dünyada kargo taşımacılığında yüzde 25, yolcu sayısında ise yüzde 15'e varan düşüşler meydana geldiğini hatırlatan Şahin, “Buna rağmen THY, kapasitesini yüzde 16, yolcu sayısını ise yüzde 10 arttırmayı başarmıştır. THY uçuş noktaları Türkiye’nin AK Parti döneminde dünyanın neresinde olduğunun göstergesidir. AK Parti iktidarından önce THY 2003’de dış hatlarda 76 noktaya uçuş gerçekleştirirken bugün 117 yurt dışı noktasına uçuş gerçekleştiriyor” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız