SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Direnen Bir Tek Türkiye Var"

0
Güncellendi - 2017-12-11 23:39:47
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü  İsrail'in başkenti olarak tanıması Malatya’da akşam saatlerinde düzenlenen, binlerce Malatyalının katıldığı yürüyüş ve miting ile protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortak organizasyonu ile binlerce Malatyalı, Eski Belediye Meydanı’nda bir araya geldi.

 Yürüyüşe katılanlar Türk Bayrakları ile birlikte Filistin bayrakları taşıdılar.

Çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de katılım sağladığı yürüyüş, Eski Belediye Meydanı’nda başlayarak, Fuzuli Caddesi üzerinden Kernek Meydanı’ndaki mitingle sona erdi. Burada toplanan kalabalık, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından toplu dua etti.

-“Direnen bir tek Türkiye var”

Toplanan kalabalığa hitap eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İslam coğrafyası şuanda gerçekten kan kaybediyor. Liderlerini, devlet olma vasfını yitirmişler, halklarının sesini bile dile getiremiyorlar. Dolayısıyla İslam’ın üzerindeki bu büyük baskının karşısında direnen tek bir güç var, bugün bu meydanda olan siz değerli hemşehrilerimle birlikte sadece ülkemiz var, Türkiye var, Cumhurbaşkanımız var. Dolayısıyla biz bu duruşumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Biz inanacağız, davamıza inanacağız, Yüce Rabbime inanacağız,  biz hiç bir zaman yılmayacağız. Hiçbir baskı bizleri yıldırmayacak. Bugün İslam coğrafyasının tamamında büyük bir dağılma var, büyük bir sorumsuzluk var. Ve her taraf kan gölü içerisinde. Bugün bu hale nasıl geldiğimizi hep birlikte oturup düşünmemiz lazım. Ve biz İslam dünyasını nasıl ayağa kaldırabileceğimizin de derdinde olmamız lazım. Biz Cumhurbaşkanımızın arkasında nasıl dimdik durmamız gerektiğini düşünmemiz lazım.” dedi.

Yürüyüş;  çeşitli siyasi parti temsilcilerinin yapmış olduğu konuşmaların ardından sona erdi.

ARAPGİR'DE..

ABD Başkanı Trump’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma kararını protesto etmek ve Kudüs’e sahip çıkmak amacıyla Arapgir ilçesinde de yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağı, dillerinde tekbirlerle kararı protesto etti.

Arapgir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kudüs İçin El Ele’ isimli programda kararı protesto eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı, dillerinde tekbirlerle çarşı meydanından Hükümet Konağı'na doğru yürüdü. Sık sık tekbirler getiren gruptakiler, ‘Kudüs İslam'ındır’, ‘Kudüs Müslümanların onurudur’ pankartı açtı.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun bir konuşma yaparak kararı tanımadıklarını açıkladı. Protesto yürüyüşüne, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, AK Parti Arapgir ilçe Başkanı Mehmet Tümer, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    başka ülkelerinde medyasını takip edin iran hep ayakta biraz araştırıp karar verin bence
    0
    0
    Yanıtla