SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Direnen Ümmete Selam"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren 54 ayrı sivil toplum kuruluşunun ortak organizasyonuyla Mısır’daki idam kararlarına tepki eylemi düzenlendi. 

Soykan Parkı’nda gerçekleşen eyleme kalabalık bir grup katılırken,  Birlik Vakfı Gençlik Kulübü Üyesi Muhammet Karaca'nın okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Kardeş ülke Mısır’da 3 Temmuz 2013 tarihinde seçilmiş hükümete karşı darbe yapılmış ve önce 529 daha sonra da 683 Mısırlı Müslüman kardeşimize idam kararı verilmiştir.

İnsanlığa ve hukuka karşı bu kararları kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için burada toplandık.

Zulme hiçbir zaman sessiz kalmadık, kalmayacağız. Filistin'deki ambargoya, Suriye'deki katliama karşı tepkimizi ortaya nasıl koyduysak bugün de Mısır için sesimizi yükselteceğiz. Onurlu bir duruş sergileyen Mısır’lı kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz. 

Dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışan Batı ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri Mısırdaki darbeye hala darbe diyememiştir. Rusya, Çin ve bazı Arap Ülkeleri de darbeyi ve idamları aleni olarak desteklemişlerdir. Tarih, bu ikiyüzlülüğü hiçbir zaman affetmeyecektir ve dünya Müslümanları da yaptıklarını asla unutmayacaktır.

Bizler, Rabbimizin ahiretteki ilahi adaletinden hiçbir şüphesi olmayan insanlarız. Ahiretin terazisi gibi, dünyanın da terazisinin adaletli olması adına; Muhammed Mursi dâhil tüm Müslüman Kardeşler Teşkilatı tutuklularının serbest bırakılmasını istiyoruz.

Buradan ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere seslenerek diyoruz ki; Sizler ikiyüzlü siyasetinizi sürdürmeye, açıktan veya el altından zalim Firavun Sisi’ye desteklerinizi vermeye devam edin. Bizde İman edenlerin destekçisinin yalnızca Rabbimiz olduğunun farkında olarak diyoruz ki; zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini çok iyi görecekler. 

Son idam kararlarında adı geçen, daha önce de oğlu şehit edilen, evi yakılan, işkence gören, İhvan lideri Muhammed Bedii’nin idam kararını, “Asla yolumuzdan dönmeyeceğiz.” sözleriyle karşılaması, Muhammed Bedii’nin nezninde Mısırlı kardeşlerimizin, tüm ümmetin iftihar edeceği ilkeli bir duruşa sahip bulunduğunu ispatlamıştır. Neye talip olduğumuzu bir kere daha gözden geçirmemiz gerekiyor. “Bükemediğin eli öpeceksin” zihniyetinin savunucularıyla, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emrini hayat tarzı edinmiş müminlerin ayrıştığı yer işte burasıdır. İzzet Allah’ın, Resulü’nün ve müminlerindir. Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği gibi “Zalimler için yaşasın cehennem.”

Binlerce kardeşimizin hunharca katledildiği Mısır’da, darbeci katillerin verdiği hukuksuz kararları da kendilerini de tanımıyoruz. Mısır’lı kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olduğumuzu söylüyor ve Mısır'dan Suriye'ye, Filistin'den Afganistan'a, Arakan'dan Doğu Türkistan’a, Orta Afrika’dan Kırım’a ve dünyanın her yerinde direnen tüm ümmet coğrafyasına selam ediyoruz.

Rabbimiz!

Diyar-ı İslam’ın  bu zorluk günlerinde müslümanlara yardım et. Ayaklarımızı kaydırma, hak üzere sabit kıl. Bizleri dünyada senin tarafından olma izzetiyle şereflendir. Ahirette de alnımızın akıyla hesabımızı verme ve cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız