SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dırijan Yayla Şenliği Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen 5. Dırijan Yama Yayla Şenlikleri büyük ilgi gördü.

Dırijanlılar Derneği'nin organize ettiği Dırijan Aşireti Şenlikleri, Hekimhan ilçesi Dikili köyü Çimen Yaylası'nda yapıldı. Şenlikte konuşan Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, "Malatya'nın temel geçim kaynağı kayısıdır. Ancak, kayısıyı zaman zaman don ve dolu vurması nedeniyle çiftçilerimizin hayvancılığa yönelmeleri iyidir. Hayvancılık yapanlara destek veririz. Bunca sıkıntılara rağmen Drejan aşiretinin hayvancılıkla uğraşmalarına her zaman destek veririz" dedi.

Dırijanlılar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk ise, "Mera komisyonu, çiftçilerimize hayvanlarını yaylada otlatmada zorluk çıkarıyor. Bizleri buralardan koparmak istiyorlar. Halbuki hayvan besleyerek ekonomiye de katkımız oluyor" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, "Siz isteyiniz, biz size hizmet yapalım. Bu görev ağalık beylik yolu değil, hizmet yoludur" dedi.

Konuşmalardan sonra bir koç açık arttırma usulüyle satışa sunuldu. Çekişmeli geçen açık arttırma sonunda 10 bin TL veren işadamı Ramazan Avşar koçu alırken, para Drijanlılar Derneği'ne bağışlandı.

5. Dırijan Yama Yayla Şenlikleri çerçevesinde halk oyunları, Drijan sink sing oyunu, tura oyunu, cirit gösterisi ve konser düzenlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız