SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dirijanlılar Kongre Yaptı

A- A+ PAYLAŞ
Dirijan Köylerini Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Niyazi Akıncı getirildi. 
 
Dirijan Aşireti mensuplarının sosyal faaliyetlerini yürüttüğü Eski Buğday Pazarı karşısındaki Dirijan Derneği'nde yapılan 5. genel kurulda mevcut Başkan Nevzat Öztürk aday olmazken, başkanlığa Niyazi Akıncı getirildi. Divan başkanlığını İl Genel Meclisi Üyesi Naci Şavata'nın yaptığı genel kurulda konuşan ve yeni yönetimde de görev alan Nevzat Öztürk, 'Dirijan Yayla Şenlikler'ini sürdürdüklerini belirterek, dernek üyeleri için dernek binasında sosyal faaliyetlerde bulunduklarını belirtti. Dernek olarak durumu iyi olmayan ailelere işadamlarının ulaştırdıkları yardımları teslim ettiklerini belirten Öztürk, Yamadağı'ndaki yaylaların aşiret tarafından kullanmasını engelleyen uygulamalarla mücadele edildiğini belirterek, yine Yamadağı'nın yol ağının iyileştirilmesi içinde çalışma yürüttüklerini kaydetti. Yayla Şenliklerinin kutlama alanı olan Çimen Yaylası'nda ihtiyaç duyulan alt yapı hizmetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, 5 öğrenci ile başlayan Dirijanlı öğrencilere burs hizmetinin şuanda 109 öğrenci ile sürdürüldüğünü belirtti. Öztürk, 2004 yılından beri sürdürdüğü başkanlık görevi süresince Dirijanlılara hizmet etmeye çalıştığını söyleyerek, verilen destekler için teşekkür etti.
 
"HEDEF FAZLA ÖĞRENCİYE BURS VERMEK"
 
Dirijan Derneği Başkanlığına seçilen Niyazi Akıncı, derneğin öğrencilere burs vermeye çalıştıklarını söyleyerek, ana hedeflerden bir tanesinin daha fazla öğrenciye burs vermek olduğunu kaydetti. Derneğin faaliyetlerine herkesin katılmasını isteyen Akıncı, yeni dönemde daha fazla faaliyette bulunacağını belirterek, burs verilen öğrenci sayısının her yıl artarak sürdürmek istediğini aktardı.
 
YÖNETİM KURULU
 
Dirijan Derneği'nin 5. genel kurulunda tek liste ile yapılan seçimde Niyazi Akıncı başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna ise Nevzat Öztürk, Yunus Karaoğlan, Hacı Akyol, Ali Er, Cafer Kuşdoğan, Bekir Akyol, Aziz Baran, Salman Söylemez, Süleyman Pektaş ve Gazi Şeker getirildi. Denetim Kurulu'na Müştak Bekanoğlu, Mehmet Uzunpınar ve Ömer Karakuş seçilirken, Disiplin Kurulu'na da Naci Şavata, Bekir Başaran ve Hayati Gül getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız