SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Hastanesi Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:00:53
Diş Hastanesi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada; 51 diş üniti ile hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezi'nin 21 Ekim 2015 tarihi itibariyle 60 ünit ve 5 yatak kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi statüsüne dönüştürüldüğü duyuruldu. 

Kurum tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı; "Sekreterliğimize bağlı 51 diş üniti ile hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezi; Genel Sekreterliğimizin yoğun çabaları ve Sayın Milletvekillerimizin desteği ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan alınan izinler neticesinde 21/10/2015 tarihi itibariyle 60 ünit ve 5 yatak kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi statüsüne dönüştürülmüştür. Bu tarihten sonra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak vatandaşlarımıza hizmet sunulacaktır. Böylece hizmet yükümlülüğümüzde, kalitemizde ve çeşitliliğimizde artışlar söz konusu olacaktır. 

Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri ayaktan veya gerektiğinde yatarak muayene, tetkik, teşhis ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra ileri tetkik ve tedavilerin de uygulandığı (Ameliyathanesi, Yataklı Servisi bulunan) tanı ve tedavi merkezleridir. Ağız ve Diş Sağlığı tedavilerinde cerrahi branşlar ağırlık teşkil ettiğinden daha önce Malatya Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastaneleri ile imzalanan protokoller doğrultusunda bu hastanelerde sunulan ameliyathane hizmeti artık hastanemiz bünyesinde oluşturduğumuz ameliyathane ve yataklı servis birimlerimiz vasıtasıyla yapılacaktır. Böylece hasta mağduriyetleri önlenecektir. Buna göre flap, frenektomi, dudak damak yarağı, kist ve tümör operasyonları, TME hastalıkları, Maxillo-Facial cerrahi, çene kırığı ve lüksasyonu, gömülü dişler, İmplant ve implant üstü yapılar, yer tutucular, ortodontik anomalilerin tedavisi, zihinsel engelli ve spastik hastaların genel anestezi altında uyutularak  hastanemizde tedavileri yapılabilecektir.

Hastane olarak hizmet sunmanın bir zorunluluğu olan uzman diş hekimi ve nitelikli yardımcı sağlık personeli sayısında Bakanlığımızın öngördüğü kriterler doğrultusunda artış olması beklenmektedir. Buna göre daha önce merkezimizde bulunmayan Restoratif Diş Tedavi, Ağız, Diş, Çene Cerrahisi, Endodonti, Pededonti, Çocuk Diş Hekimliği, Ortodonti, Periodontoloji alanlarında uzman diş hekimliği kadrosu, yardımcı sağlık personeli olarak hemşire ve anestezi teknikeri kadroları hastanemize tanımlanmıştır.

İlimizde sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğini arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız