SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Önlük' Töreni

0
Güncellendi - 2017-11-23 03:36:45
Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Önlük' Töreni
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Canbek, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Çağatay Önal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasının yapan Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Canbek, öğrencilerin beyaz önlüklerini bir ömür boyu taşımlarını temenni ettiğini belirterek, "Diş hekimliğinden mezun olan arkadaşlarımız sadece mezun olmuyorlar aynı zamanda psikiyatrist, estetisyen, mimar ve doktor olarak mezun oluyorlar. Çünkü diş hekimliği sadece dişçilikle alakalı bir uzmanlık alanı veya tıp dalı değildir. Çünkü hasta bir bütündür ve diş hekimine gelen her hastada biraz psikolojik, biraz estetik ve birazcık da sağlık açısından kaygılar vardır ve bir diş hekiminin bunları giderebilecek potansiyele sahip olması gerekir. Hepinizin bu bilinçle buradan mezun olacağına ve mesleğini layıkıyla yapacağına etik kuralları içerisinde sağlığın, doktorluğun ve diş hekimliğinin verdiği yükü kaldırabileceğine inanıyorum. Hepinize bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Çağatay Önal da güzel bir günü idrak etmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydederek, "Ne mutlu siz sayın velilere ki bu kadar güzel çocuklar yetiştirdiniz ve bu güzel çocukları topluma armağan ettiniz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise düzenlenen törenle 51 öğrenciye önlüklerini giydirdiklerini söyledi.

Genç diş hekimlerini tebrik eden Rektör Kızılay, "Hepinize başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum. Fakat bir de ikaz etmek istiyorum. Diş hekimliği fakültesi kolay bir fakülte değil, öğrenciliğini yapıp mezun olmak zordur. Onun için geçmek kolay değildir, derslerinize iyi çalışın. Çalışmalarınıza başlamışsınızdır. Size başarılar diliyorum. Zaten çalışkan olmazsanız bu fakülteyi kazanamazdınız. Kazanarak çalışkan olduğunuzu gösterdiniz" ifadelerini kullandı.

Rektör Kızılay, diş hekimlerinin ailelerini de tebrik ederek, "Ne mutlu hem siz böyle değerli bir evlat yetiştirdiniz hem de bu ülkeye çok kıymetli bir diş hekimi yetiştiriyorsunuz. Onun için hepinizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu evlatlarınızla ne kadar gurur, onur duysanız hakkınızdır" şeklinde konuştu.

"Hastalarınızı El Üstünde Tutmalısınız"

Diş Hekimliği Fakültesi hocalarının da tebrik eden Rektör Kızılay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öğrenciler bir hastaya müdahale edecekseniz, dokunacaksanız önce o hastanın güvenini kazanmalısınız. Hastanın size güvenmesi lazım. Güven de görünüşle başlar. Onun için görünüşten itibaren iletişimiz ve davranışınızla hastalarınıza güven vermelisiniz. Hastalarınızı el üstünde tutmalısınız. O hastalar size muayene ve tedavi olmak için geliyor. Onun için onlara teşekkür borçluyuz. Hastaya dokunmadan iyi bir diş hekimi yetiştirmek mümkün değil. Onun için size gelip tedavi olan hastalara da çok teşekkür ediyorum. Onlarda cesaretle kendilerini sizlere teslim ediyorlar. Onların kıymetini çok iyi bilin."

Konuşmaların ardından Rektör Kızılay ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.

Tören, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlenmesiyle sona erdi.

inonu.edu.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız