SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Hekimliği'ne TSE Belgesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:15
Diş Hekimliği'ne TSE Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Tedavi Hizmetleri ve Eğitim Faaliyetleri kapsamında TSE Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından 15-19 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Gözetim Tetkikine ek olarak, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirme tetkiklerini de başarıyla tamamlayarak ilgili belgeleri almaya hak kazandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirme törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Serkan Polat, “Dört buçuk yıl önce referans merkezi olma ufkuyla yola çıktık. Kurumsal değerlerimizin ilki olan kalitenin gereği olarak geçen yıl TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin şartlarını sağladık ve TSE tarafından belgelendirildik. Bu yıl da gözetimin denetiminden başarı ile geçtik. İkinci kurumsal değerimiz olan “İnsana ve Çevreye Saygı”nın gereklerini yerine getirmek için de büyük çaba harcadık. Ancak daha bilimsel ve sistematik olması gerektiğine inandığımız için, henüz yasal zorunluluk bile değilken, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve çevre görevlimizden aldığımız destekle çalışmalarımızı profesyonelleştirdik. Sonuç olarak TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını da yerine getirerek, TSE tarafından belgelendirmeyi hak ettik.” dedi.

Böylesine kutsal bir kurumun uyguladığı sistemin dünyaca geçerli olan emsalleriyle kıyaslandığında farklılık ortaya koyan belgelerle tescillenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, bu başarının diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını temenni ettiklerini söyledi. Yazar, “Diş Hekimliği Fakültesinin aldığı belgeler ciddi anlam taşıyan belgelerdir. Kuruluşu çok yeni olan Fakültemizin kısa sürede TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Gözetim Tetkikine ek olarak, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerini hak etmesi ancak takdir edilmesi gereken bir başarıdır.” şeklinde konuştu.

Elde ettikleri bu başarıdan dolayı Diş Hekimliği Fakültesinin çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “Öğrencileri henüz beşinci sınıfa gelen Diş Hekimliği Fakültemizi, ülkemizdeki diğer Diş Hekimliği Fakülteleri ile kıyasladığımızda TSE’den üç belgeyi alma başarısını göstermesi son derece önemlidir. 2013 yılında TÜBİTAK’a sunduğu 6 projeden ikisini almış bir fakülte olarak göz kamaştırmaktadır. Bu ülkede güzel konuşan çok insan vardır. Güzel konuşmak kolaydır. Fakat güzel konuşmanın paralelinde iş yapmak esasen zordur. Dört buçuk yıl içerisinde bu gelişmeleri kaydeden Diş Hekimliği Fakültemizin her alanda Türkiye üniversitelerine de örnek olmasını diliyorum.” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra TSE Ürün Belgelendirme Merkez Başkanı Doğan Yazar tarafından İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat’a TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Dekan Prof. Dr. Serkan Polat ise TSE Belgelendirme Merkez Başkanı Doğan Yazar ile TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz’a plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız