SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Hekimliği'ne Yeni Klinikler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutlayarak, yeni kliniklerini hizmete açtı.

Açılışa Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "İki mutlu olayı birden yaşıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi'nin birinci yılını kutlayarak, fakültenin kapasitesinin iki katına çıkarılması gibi mutlu bir olayı gerçekleştiriyoruz. Elbette ki, diş sağlığı hizmetleri alanında oluşturulan yapı ve fonksiyonlar ile hizmet organizasyonu ülkelerin gelişmişlik kapasiteleriyle yakından ilgilidir. Günümüzde insanlar diş sağlıklarına daha fazla önem vermeye başlıyorlar. Diş sağlığı hizmetleriyle ilgili taleplerde her geçen gün artıyor. Türkiye'de genel bir diş hekimliği sağlık hizmet arzı oluşuyor. Malatya'da Sağlık Bakanlığımıza ait Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İnönü Üniversitemizde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi vatandaşımıza en ileri düzeyde hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yürütülmesinde kamunun üzerine düşen resmi görevleri yerine getirirken, insanları mutlu etmenin ve onların memnuniyetlerinin gözetilmesi prensibi de ciddi bir rol oynuyor. İleri düzeyde tatmin olup, yüksek düzeyde memnuniyete erecekleri bir düzeye ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir yılda büyük bir gelişim sağladığını ifade ederek, "Üniversitelerin görevi elbette ki ülkenin ihtiyacı olan alanlarda bilim, teknoloji üretmek ve ülkenin ihtiyacı olan vasıflı insanları yetiştirmektir. Ama bunun yanında eğer içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verip, derdine deva olamıyorsa, oranın çokta fazla üniversite görevini yerine getiremediği düşüncesiyle hareket ederek, 2001 yılında kuruluşu tamamlanmış ve tam 9 yıldır bizi bekleyen Diş Hekimliği Fakültesi'ni bir yıl önce fedakar Anadolu çocuklarıyla, canla başla çalışarak Malatyalıların ve çevremizde bulunan illerin hizmetine açtık. Henüz daha bir yıl geçmeden iki katımızı da tamamlayarak, diş ünite sayımızı 80'lere yaklaştırdık. Türkiye'de de bir ilke imza atarak, Türkiye gündeminde ve diş hekimliği camiasında anılmaktadır. Filmin, dosyanın olmadığı, Türkiye'de engelli insanlarımıza hizmet veren ve engellilerimize özel ameliyathanesi bulunan ikinci Diş Hekimliği Fakültesiyiz. Bu hizmetlerimizi verirken, desteği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ve hükümetinden aldığımızı, bu konuda müteşekkir olduğumuzu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen de, "23 bin hastamıza 90 bin tedavi hizmeti verdik. Aradan geçen iki yıl içerisinde Sayın Rektörümüzün olağanüstü çabalarıyla temin ettiği kaynakları, hayata geçirmek için özen gösterdik. Ve bu sayede ilgili Bakanlığımızın da katkılarıyla iki katımızı hizmete açtık. Bu iki katımızda ortodonti, pedodonti ve tedavi kliniklerini hizmete açıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeni klinikler hizmete açılarak, birinci yıl dolayısıyla hazırlanan pastanın kesimi gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız