SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Sağlığı Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:51:30
Diş Sağlığı Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Halk Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı Proje Koordinatörü Dr. Şelale Şahin, anne ve babaların dişlerini günlük en az iki kez fırçalayarak, çocuklarına örnek olmaları gerektiğini bildirdi. 

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından koruyucu hizmetler programı çerçevesinde birçok projeler ve eğitim toplantıları planlanarak yürütülüyor. Program dahilindeki eğitim toplantılarından biri de ağız diş sağlığı konulu olup, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Malatya Halk Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı Proje Koordinatörü Dr. Şelale Şahin tarafından katılımcılara ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Dr. Şelale Şahin yaptığı sunumda, anne ve babaların dişlerini günlük en az iki kez fırçalayarak, çocuklarına örnek olmaları gerektiğini bildirdi. Şahin, dişin yapısı, çürük nedenleri, beslenmede çürüklerden korunmak için alınması gereken tedbirler ve etkili diş fırçalama, diş ipi kullanma konularında hem teorik hem de uygulamalı pratik bilgiler vererek, ağız ve diş sağlığına önem verilmesi, bu konuda farkındalık oluşturulması için herkese görev ve sorumluluklar düştüğünü bildirdi. Şahin, başta anne ve babalar olarak çocuklara iyi örnek olunmasının önemini vurgulayarak, çocukların diş fırçalamaya özendirilmesini ve bu işlemi doğru yaptığından emin olunması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız