SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Sağlığı Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:05
Diş Sağlığı Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez Hanımın Çiftliği ana sınıfı, ilkokul ve orta okulu öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı ile Flor Uygulaması konulu eğitim verildi. 

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Hanımın Çiftliği ilkokulunda düzenlenen eğitimde yaptığı açıklamada, kentteki tüm öğrencilere ağız diş sağlığı taraması ve flor uygulaması konusunda eğitim vermek için çalışma başlatıklarını belirtti. 

Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak koruyucu Ağız ve Diş sağlığı programı düzenlediklerini anlatan Şener, ''Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleriyle diş eti hastalıkları, kalp, damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve mide rahatsılığına neden olmaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı önemli bir konudur'' dedi.

Çalışma kapsamında Malatya merkezdeki tüm okullarda ekiplerin eğitim vereceğini dile getiren Şener, eğitimle çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi, doğru diş fırçalama yöntemi gibi bilgilerin anlatılacağını söyledi. Şener, programla diş ipi kullanma alışkanlığı kazandırılması, diş hekimi korkusunun yenilmesi gibi hedefleri bulunduğunu kaydetti. 

Daha sonra hekimler, öğrencilerin dişlerini muayene etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız