SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diş Sağlığı İçin 19 Resmi Merkez

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürlüğü, Malatya'da halen 9 Devlet Hastanesi ile 10 sağlık merkezi ve Sağlık Ocağı'nda diş tedavisi ile ilgili hizmet verildiğini açıkladı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, 22 Kasım Dişhekimleri Günü ve "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Her yıl Ülkemizde 22 Kasım Dişhekimleri Günü ve 22 Kasımı içine alan hafta “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunları içinde yer almaktadır. Ülkemizde diş ve dişeti hastalıklarının toplumda %85’lere varan sıklıkta görülmesi, bu iki hastalığın önemli bir halk sağlığı sorunu olarak değerlendirilmesini ve her iki hastalığın yaygınlık ve şiddetinin azaltılmasına yönelik toplumu hedef alan çalışmaların yapılmasını gerektirmektedir.

Toplumun doğumdan itibaren ağız diş sağlığı bilgilerinin artırılması, doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulması ve koruyucu uygulamalar ile hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılması suretiyle yaşam kalitesinin artırılması ve tedavi edici dişhekimliğine başlama yaşının yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

İlimizde hizmet veren birinci basamak sağlık kuruluşlarından, bazı sağlık ocakları ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde; koruyucu ve önleyici ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra, imkanlar ölçüsünde tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin bir bölümü de verilebilmektedir.

Bu bağlamda Müdürlüğümüze bağlı birinci basamak sağlık kuruluşlarından; Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, Adafı, Çarmuzu, Çöşnük Eğitim, Fırat, Mücelli, Yeşiltepe, Taştepe Sağlık Ocakları ile Battalgazi, Kale, Yazıhan (Yeşiltepe ve Yazıhan Sağlık Ocaklarında sadece diş çekimi, diştaşı temizliği yapılmaktadır.) Merkez Sağlık Ocaklarında; Diş Muayenesi, Diş Röntgeni (Periopikal), Diş Çekimi, Diştaşı Temizliği, Diş Tedavisi (Dolgu, Kanal Dolgu , Süt Dişlerinde; Diş Tedavisi (Dolgu, Kanal Dolgu), Topikal Flor Uygulaması, - Fissür Koruyucu Uygulaması, gibi ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir.

İlimizde Müdürlüğümüze bağlı ikinci basamak sağlık kuruluşlarından; Malatya Devlet Hastanesi, Beydağı Devlet Hastanesi ile Akçadağ, Arapgir, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge, Yeşilyurt İlçe Devlet Hastanelerinde; Diş Muayenesi, Diş Çekimi, Diştaşı temizliği, Diş Tedavisi (Dolgu, Kanal Dolgu), Diş Röntgeni, Protez, Süt Dişi Dolguları gibi ağız ve diş sağlığı çalışmaları yapılmaktadır.

Sağlık Müdürlüğü olarak Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya ve yetkileri olmadığı halde dişhekimliği mesleğini icra ederek insan sağlığını tehdit eden kişilere karşı dikkatli olmaya davet ediyor ve bu meşakkatli yolda emek veren tüm dişhekimlerimizin 22 Kasım Dişhekimliği Gününü kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız