SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dışa Açılım Zamanı Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ekonomik kriz ortamında yurt dışına gezi düzenleyerek yeni dış pazarlar ve yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve önümüzdeki yıl tekrar yurt dışına gezi düzenleyeceklerini ifade etti.

Malatya TSO Meclisi Nisan ayı toplantısını TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. TSO Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, meclis üyelerine 5 Nisan'da Kuzey Irak'a düzenledikleri iş gezisi hakkında bilgiler vererek, "Suriye'den sonra, iş adamlarımız ve meclisimizden de yaklaşık 10 kişinin katılımıyla 40 kişi olarak Kuzey Irak'a iş gezisi düzenledik. Ben buradan öncelikle Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Adnan Elçi'ye Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na gösterdiği yakınlıktan dolayı kendilerine yürekten bir kez daha teşekkür ediyorum. Kuzey Irak'ta güvenlik sıkıntısı yoktur. Ciddi bir yakınlık ve ciddi bir misafirperverlik var. Kuzey Irak'ta ciddi bir iş potansiyeli var. Orada birçok sektörde boşluk var. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak dışa açılım zamanı geldi. Malatya'nın ekonomik anlamda büyümesi için üreticinin artık dış pazarda yeni pazarlar bulmak gerektiğini düşünerek bu gezilere başladık 2 yurt dışı gezisi organize ettik. Önümüzdeki yılda Allah kısmet ederse yurt dışı gezilerimiz devam edecek" dedi.

Antalya'da yapılan fuarda TSO ve Ticaret Borsası'nın ortak stand kiralayarak kayısı tanıtımını yaptığını belirten Erkoç, "Fuara katıldık stand kiraladık kayısıcı arkadaşlarımızı oraya gönderdik ve ciddi anlamda bir ilgi gördük. 50 ilin katıldığı fuar ilk fuar olmasına rağmen başarılı geçti. Slogan şuydu, 'Sizin oranın nesi meşhur' mantığı ile hareket edildi ve yöresel ürünler sergilendi. Standa gün kurusu kayısıya yoğun ilgi gösterildi. Kayısı iç tüketim yüzde 15'lere çıkmış durumda. Bizim TSO olarak
hedefimiz iç tüketimin yüzde 25'di" dedi.

Erkoç, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinin 10 bin kişiye iş sağlayacağını belirterek, "TSO olarak Malatya organize sanayi bölgesinde ilgili çalışmaları yine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlatmıştık ve bugün son noktaya geldik Darende OSB'nin 25 Mayıs'ta alt yapı çalışmaları yapılacak. Bu da Malatya ili adına güzel bir gelişme" şeklinde bilgi verdi.

Erkoç, TOBB ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol hakkında da bilgi vererek, "Geçmişte olduğu gibi TOBB yine bir kaynak aktardı. TOBB ve Halk Bankası arasında bir protokol imzalandı. Alt limit 10 milyar üst limit 40 milyar olmak üzere 12 ay vadeli bir kaynak oluşturdu. Kredi talebi olan üyelerimiz halk bankasından bunu değerlendirebileceklerdir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız