SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dışa Açılmalıyız"

A- A+ PAYLAŞ
 
Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Federasyonu ( GÜNSİAF) Genel Sekreteri, eğitimci ve araştırmacı Zeynel Fırat ," Eğer 2023'de 500 milyar dolar hedefine ulaşacaksak, daha fazla dışa açılmalıyız" dedi. 
 
Genç Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından geleneksel hale getirilen gençlik buluşmalarının 4'ncüsü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genç MAKİAD üyelerine Afrika ülkeleri ile ticaret anlatıldı. 
 
Programın davetlisi olarak Malatya' ya gelen Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Federasyonu ( (GÜNSİAF) Genel Sekreteri, eğitimci ve araştırmacı Zeynel Fırat yaptığı sunumda, "Bize ulaşan bilgiler hep üçüncü şahıslar tarafından aktarılmıştır bu kaynaklara göre Afrika ile ticaret yapılamaz ülkelerde sürekli iç savaşların darbe ve iç karışıkların neden olduğu istikrarsızlıktan dolayı yatırım yapılamaz, ham maddeleri kalitesiz olduğu için de ithal etmeye değmez gibi değerlendirmeler bizlere sunuluyor.
Oysa gerçeğin öyle olmadığı yaptığımız araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır mesela Hollanda lalesi ve gülünün büyük bir kısmının Kenya'da yetiştirildiğini Dünyanın en kaliteli kahve ve kakaosunun Afrika'da yetiştiği bizlerden hep saklanmıştır. Hep fakir olarak bizlere anlatılan Afrika ülkelerinin yüzde 85 fakir olduğu doğru fakat yüzde 15 kısmının da aşırı zengin olduğu hep gözden kaçıyor. Mesela Güney Afrika'da kişi başına düşen milli gelir 12 bin dolardır. 16 milyon 600 bin nüfüslu Fil dişi
sahillerinde 300 bin Fransız ve Avrupalı 100 bin Lübnanlı ve Arap ama sadece 10 tane Türk olduğunu düşünürsek üçüncü kişilerin bizi Afrika'dan uzak tutmak için izledikleri politikada başarılı olduklarının göstergesidir" dedi. 
 
Fırat, "Eğer 2023'de 500 milyar dolar hedefine ulaşacaksak, millet olarak bazı fedakarlıklar yapmamız lazım. Mesela işletmede beraber olduğumuz kardeşimiz veya evladımızı bu ülkelere gönderip ticaret yapmalarını sağlayabiliriz. Fakat mevcut işimizi dağıtmadan o ülkelerde iş yapabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
Genç MAKİAD Başkanı Alper Gürbüz, Zeynel Fırat'a kendilerini kırmayarak programa katıldığı için teşekkür ederek, "İzler Afrika'yı maalesef az tanıyoruz. Afrika dünyanın en önemli ve en büyük pazarlarından bir tanesidir. Umarım hızla gelişmekte olan Malatyalı sanayicilerimiz bu kara tarihli kıta ile ticaretlerini geliştirirler" dedi. 
 
Program, Genç MAKİAD Başkanı Alper Gürbüz'ün GÜNSİAF Genel Sekreteri Zeynel Fırat'a hediye takdimi ve bünyesine yeni katılan 30 İş adamına şilt takdimi ve rozet takılmasıyla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız