SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dışarı'- 'Çıkmıyoruz' Tartışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:29
'Dışarı'- 'Çıkmıyoruz' Tartışması
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısının ‘Dilek ve temenniler’ bölümünde toplantıyı takip eden gazetecilerin Belediye Başkanı H. Uğur Polat tarafından verilen bir talimatla dışarıya çıkarılmak istenmesi toplantıyı takip eden ve meclisin işleyiş usul ve esaslarını iyi bilen bazı gazetecilerin sert tepkisine neden oldu. Gazetecilerin dışarıya çıkarılması talimatının sansür girişimi olduğunu belirten gazeteciler, ‘Gazetecinin belediye meclis toplantısını izleme ve kamuoyuna aktarma hakkını elinden alamazsınız’ şeklinde cevap verdi ve salondan çıkmadı. 

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümüne geçildiğinde, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, gazetecilerin salonda kalmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirterek ‘Basın mensubu arkadaşları dışarı alalım’ dedi.  

Belediye görevlileri de Polat’ın bu sözleri üzerine gazetecilerin salondan dışarıya çıkmasını istedi. Bunun üzerine, bazı gazeteciler Başkan Hacı Uğur Polat’ın sansürcü tavrı ve belediye görevlilerinin işgüzarlığına tepki göstererek ‘Belediye meclis toplantısı sürdüğü müddetçe gazetecinin toplantıyı takip etme hakkı var. Siz bu hakkı elimizden alamazsınız. Dışarı çıkmıyoruz” cevap verdi. 

Bu gazetecilerin, meclisin çalışma usul ve esaslarını iyi bildiğini ve sansüre taviz vermeyeceklerini gören Belediye Başkanı H.Uğur Polat ‘Ben, mecliste habere konu olacak maddelerin bittiğini düşündüğüm için bunu söyledim. Tamam, kalabilirsiniz’ diyerek geri adım attı. 

Bunun üzerine aynı gazeteciler ‘Meclis toplantısı hala devam ediyor. Gazetecinin belediye meclis toplantısını izleme ve kamuoyuna aktarma hakkını elinden alamazsınız. Siz şu anda CHP’li üyelerin soru önergelerine karşılık yazılı cevap vermeden önce sözlü olarak ön bilgi veriyorsunuz. Bu da kamuoyu açısından haber değeri taşıyan bir durumdur. Bu açıdan neyin haber değeri taşıyıp taşımadığına siz değil biz karar veririz’ şeklinde cevap verdi. 

Bu gerilimli diyalogdan sonra toplantının rutin işleyişi devam etti ve kısa süre içinde sona erdi. 

HABER-FOTO: Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız