SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dışarıdaki Malatyalılara Yeşilyurt'u Sorduk"

0
Güncellendi - 2016-06-03 19:28:56
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, “Malatya Dışında Yaşayan Malatyalıların Yeşilyurt Algısı” üzerine anket yaptırdı. Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Kıbrıs Lefkoşe dâhil 34 kentte düzenlenen anket çalışmasının “Yeşilyurt Kent Kimliği” Çalıştayı’ nın ön hazırlığı olduğunu, üç ayrı etap halinde devam edecek anket çalışmasının yurt dışında yaşayan Malatyalıları da kapsayacağını ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz ile İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler-Tanıtım Bölüm Başkanı Mustafa Karaca, dört hafta boyunca Kıbrıs Lefkoşe ve Türkiye’nin 33 kentinde düzenlenen anket çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN, “ANKET ÇALIŞMALARINDA ELDE EDİLEN SONUÇLAR ÖNEMLİ”

Belediye olarak ortaya koydukları projeleri uygulama aşamasında halkın görüşlerini almak adına anket çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı işbirliği ile “Malatya dışında yaşayan Malatyalıların Yeşilyurt Algısı” üzerine anket çalışması yaptık. Anketörler tarafından Kıbrıs Lefkoşe dahil olmak üzere 34 kentte düzenlenen çalışmalar kapsamında ziyaret edilen 1061 Malatyalı hemşerimize Yeşilyurt hakkında 20’e yakın soru yöneltildi. 4 Hafta süren anket çalışmasından çıkan sonuçların analizleri yapıldı. Olumlu tepkiler alan bu anket çalışmamızda çok farklı cevaplar aldık. Yöneltilen sorulara verilen cevapları rapor haline getirdik. Bu anket çalışmamız Belediye olarak düzenleyeceğimiz “Yeşilyurt Kent Kimliği” Çalıştayına ön hazırlık teşkil etmektedir.Üç ayrı etap halinde ilerleyecek olan anket çalışmamızı inşallah yurt dışında yaşayan Malatyalılarla da yapacağız” dedi. Başkan Yardımcısı Şahin, anket çalışmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

MUSTAFA KARACA, “DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK BİR ANKET ÇALIŞMASI”

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler-Tanıtım Bölüm Başkanı Mustafa Karaca ise, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık’ın koordinatörlüğünde yapılan anket çalışmasında Malatyalılarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederken, il dışında yaşayan Malatyalılarla yapılan anket çalışmasının tatmin edici boyutlarda olduğunu ifade etti. Karaca, Yeşilyurt Belediyesinin anket çalışmasının bir diğer kısmının Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde yaşayan vatandaşlar ve yurt dışında yaşayan Malatyalıları kapsayacağını vurgularken, “Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz ve üç ayrı etap şeklinde ilerleyecek olan anket çalışmasının dünya kamuoyunda büyük ses getireceğini düşünüyoruz” dedi.

M.BARIŞ YILMAZ, “YEŞİLYURT’TA YAŞAMA İSTEĞİ % 99”

Anket sonuçları üzerine bilgiler veren İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz ise, “İletişim Fakültesi öğrencilerimiz tarafından bire bir gerçekleşen ankette “Yeşilyurt Denince Aklınıza Gelen İlk Şey Nedir?” şeklinde bir soruya % 41 ile kayısı , % 21 ile kiraz, % 11 ile Turgut Özal ve % 9,3 ile doğa cevaplarını aldık.  İlçeler üzerine yapılan anket çalışmalarında doğa unsurları çok fazla öne çıkmaz ama Yeşilyurt’un doğa güzelliklerinden insanların farkında olması bu anketle ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra “Yeşilyurt İlçesi Zihninizde Nasıl Bir Çağrışım Yapıyor? Sorusuna %95 oranında olumlu izlenimler bırakıyor cevabını almak bizim için önem teşkil ediyor. Ankete katılan gurbetteki Malatyalılar Yeşilyurt İlçesinin temiz ve modern bir görüntüye sahip olduğunu, güvenlik anlamında sıkıntı olmadığını ve sakin bir ilçe olduğuna inanıyor” dedi.

Mehmet Barış Yılmaz ankete katılanların büyük bir çoğunluğunun Yeşilyurt’luların yardımsever, hoşgörülü, çalışkan ve girişimci olduklarına yönelik olumlu görüş belirtirken, Yeşilyurt’ta yaşama isteğinin %99 ile olumlu yanıt gördüğünü ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Nedim (7 yıl önce)
    Artik yesilyurt denince aklima o meshur dernek geliyor.
    0
    0
    Yanıtla