SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dışarıdan Ateş Açıldığı Kesinleşti..''

A- A+ PAYLAŞ

Begüm Kartal cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor. "Katil yakalandı" haberi heyecan yarattı, ancak doğru çıkmadı.. Vali Osman Derya Kadıoğlu da, Çarşamba öğle saatlerinde katilin yakalandığı yolunda çıkan söylentinin doğru olmadığını, araştırmaların sürdüğünü, bu arada olayın kınanın yapıldığı bahçeye dışarıdan ateş açılması sonucu meydana geldiğinin kesinleştiğini bildirdi. Bu arada, olayın Pazar gecesi meydana gelmesine karşın, daha sonraki günlerde basına verilen Jandarma Vukuat Bültenleri'nde bu olayın yeralmaması dikkat çekti.

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın, avukat arkadaşı Senem Özyavuz'un Battalgazi ilçesi Adagören Köyü sınırlarında, Özyavuz ailesine ait bahçede Pazar gecesi yapılan kına töreninde, başına isabet eden kurşunla ölümünün ardından Jandarma tarafından başlatılan araştırma ve soruşturma sürdürülürken, bugün öğle saatlerinde katilin yakalandığı söylentisi yayıldı. Söylenti, Begüm'ün 3. gün mevlidinin okunduğu cenaze evine de ulaştı ve heyecan yarattı.

TV Malatya Haber Müdürü Rıfat Gökçe'nin, bu konu üzerine Çarşamba günü saat 15.00'de görüştüğü Vali Osman Derya Kadıoğlu, söylentinin doğru olmadığını, araştırma ve soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Vali, "Saat 11’de asayiş toplantısı vardı.12’ye kadar devam etti bu sırada tekraren Jandarma komutanına sordum. Soruşturmanın devam ettiği yönünde bilgi verildi. Daha sonra özellikle cenaze evine yönelik ateş eden şahsın bulunduğu yönünde bir bilgi geldi diye siz aradınız.Bunun üzerine ilgili birimlerle görüştüm. Aslı yok, dedikodu.Silahla ateş etmenin dışarıdan olduğu kesin. Balkonda oturan birine arkadan geliyor.Soruşturma çerçevesinde güvenlik güçlerimiz çevrede ciddi araştırmalar yapıyorlar. Kovan bulunamadı. Yine 3 el ateş edildiği kesin. Biri ne yazık ki kızımıza isabet etmiş.Biri duvara bir diğeride orada bir demire gelmiş. Ama kovan henüz bulunamadı. Çevrede dedektörlerle de arama yaplıyor.Gerek silah gerek kovan konusunda.." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız