SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dışarıdan Bakınca

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:47
Dışarıdan Bakınca
A- A+ PAYLAŞ

DIŞARDAN BAKINCA GÖRDÜKLERİM

(Ben yazmadım onlar dedi)   

M.Bahadır ALTAŞ

* Avrupa Birliği (AB) ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)

Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi'nin açılışına katıldı. Malatya Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan açılışta Kur'an-ı Kerim okundu. 1980 öncesinde MTTB’nin önemli özelliği AB’liğine (Ortak Pazara) Hıristiyan kulübü olduğu gerekçesi ile karşı bir duruş sergilemesiydi. Demek ki Yeni MTTB de  sisteme uydu Avrupa Birlikçisi oldu.

* Büyükşehir ve Zengin Köylüler

Pütürge ilçesinde, AKP ilçe danışma toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AKP Malatya İl başkanı Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilgili olarak bu kanunla “Belediye hizmetlerinde çağ atlayacaktır.” Bu kanunla “köyler kalkınacak, köylüler zenginleşecektir" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir ve Fakir Şehirliler

Malatya Belediyesi, aldığı gezici aşevi TIR'ını şehir merkezinde sergiledi. Malatya Belediyesi'nin gezici aşevi TIR'ında, mahallelerde yemek ve çorba dağıtılmasının yanı sıra, Ramazan ayında da, belli bir program çerçevesinde mahalle, mahalle gezilip iftar yemeği dağıtılacağı belirtildi. Demek oluyor ki, Büyükşehir yasası ile köylülerimiz zenginleşecek, buna karşın şehirlerimiz fakirleşecek. Bu konudaki öngörüsü ve yapmış olduğu hazırlık için Malatya Belediyesi’ni kutluyoruz.

Belediyemiz Çalışıyor

Malatya Belediyesi basın yayın müdürlüğü tarafından verilen bilgide, Tecde'den Karakavak'a ulaşımı sağlayacak olan ve çalışmaları devam eden 50 metre genişliğindeki bulvarın, ihtiyaç duyulan bölümlerine taş duvar yapıldı. Toplamda 130 metre uzunluğunda, 4 buçuk metre yüksekliğinde örülen taş duvar, yolu daha güvenli hale getirdi. Söz konusu yerde yapılan taş duvar çalışması bin 200 metreküp olarak gerçekleştirildi. Tecde mezarlık yolunda ise 150 metre uzunluğunda ve yer yer 7 buçuk metre yüksekliğine varan taş duvar örme çalışmaları başlatıldı" denildi. Türkiye’nin hiçbir ilinde Belediye tarafından yapılan çalışmalar bu kadar teknik ve detaylı kamuoyuna anlatılmaz İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprüye eşdeğer olan bu tür çalışmaları için Malatya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünü çalışmalarından dolayı kutlarız.

THY’den Önce Bingöllüler Sahip Çıktı

Bildiğiniz gibi THY ait uçaklarda kayısı ikram edilmesi için bazı vekillerimiz can-ı gönülden mesai harcadı. Bu çalışmaya THY’dan önce Malatya Bingöllüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden destek geldi. Bingöl’de ilk kez kutlanılacak olan; "12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü" etkinliklerine katılacak olan dernek yetkilileri, ‘BİN-YAD olarak Malatya'nın ismiyle müsemma olan kayısı ikram edeceğiz, o gün programda paketlenmiş 5 bin adet kayısı dağıtmayı düşünüyoruz’ dediler.

AKP’de İnönü Kompleksi

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada okullardaki kıyafet serbestliği ile ilgili “Sadece kepleri eksik. Bir ara şapka da takılıyordu. Bunların arkasına bakınca Cizvit Papazlarını Hitler'i bir de İsmet İnönü'yü göreceksin” dedi.

* AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Malatya Belediyesi’nin çalışmalarına yapılan eleştiriler ile ilgili olarak tüm eleştirenleri muhalefet kabul ederek “Muhalefetin çizgisi halen Milli Şef’in (İnönü) çizgisi. Muhalefet yeminli mali müşavirler gibi yeminli müzmin muhalefet içerisinde hareket ediyor. Bu anlayıştan vazgeçmeleri lazım’’dedi. (Not: Yeminli Mali Müşavirler bu ülkenin en eğitimli bilgili ve birikimli insanlarının başında gelir. Bir kişinin YMM olabilmesi için sınavlarda başarılı olması ve en az on sekiz yıllık bir süre ve mesleki tecrübe gerekir).

Bir Malatyalı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularında 2.Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Malatya Milletvekilliği yapmış Mustafa İsmet İnönü’ye yapılan bu haksızlığı kabullenmemiz mümkün değildir. Bir Müslüman için Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Ölülerinizin güzel hallerini yâd ediniz; Kötü hallerini söylemekten çekininiz” sözü bu konuda en güzel yol göstericidir. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız