SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dışı Belediyeyi, İçi Herkesi..

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirildikten sonra içindeki makineleri sökülerek götürülen Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın dış cephesi Malatya Belediyesi'nin çevre kirliliği uyarısı üzerine boyandı.

Özelleştirme kapsamında 2008 yılında satılan Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın dış cephesinin dökülerek şehir içinde kötü görüntüyü oluşturması nedeniyle Malatya Belediyesi'nin yaptığı uyarı üzerine dış cephesi bakım ve onarıma alınarak, boyandı.

Özelleştirildikten sonra fabrikayı alan Amerikalı şirket, içindeki makineleri sökerek İstanbul'a götürmüştü. Fabrika halen atıl olarak bekletilirken, fabrika mı yoksa başka bir proje olarak mı kullanılacağı konusu bilinmiyor.

Malatya Sigara Fabrikası 1925 yılında tütün atölyesi olarak kurulmuş, 1939 yılında da Malatya Sigara Fabrikasına dönüştürülerek özelleştirilene kadar çalıştırılıyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız