SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dışişleri'nden Kürecik Yanıtı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:04
Dışişleri'nden Kürecik Yanıtı
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırısı ile İsrail'e bilgi akışı sağladığı gerekçesiyle gündeme getirilen Kürecik Radar Üssü ile ilgili iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

"İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının bir an önce durdurulması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması doğrultusunda yoğun bir çaba içinde bulunan ülkemizin sözkonusu tutumuna yönelik bazı mesnetsiz iddialar bağlamında NATO’nun Kürecik’teki radarının da gündeme getirildiği görülmektedir. 

NATO füze savunma sistemi ve bunun bir unsuru olan Kürecik’teki radar, tamamen ulusal güvenliğimizin gereği çerçevesinde kurulmuş olup, Müttefik ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasını amaçlamaktadır. Bu çerçevede, ülkemiz de sistemin sağladığı koruma kapsamındadır. 

Diğer taraftan, sistemin NATO üyesi olmayan hiç bir ülkeye koruma sağlaması mümkün değildir. İsrail de bilindiği gibi NATO üyesi değildir. NATO sisteminden elde edilmekte olan bilgiler NATO’nun mevcut usulleri çerçevesinde Müttefikler arasında paylaşılmakta ve İttifakın savunmasına yönelik olarak kullanılmaktadır. Bu bilgilerin NATO Müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı sözkonusu değildir. Bu husus, 2012 Şubat ayında ülkemizi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri tarafından da açık bir biçimde kamuoyuna hitaben vurgulanmıştır."

Bu arada ABD'li yetkililer, Kürecik Radarı ile ilgili geçmişte yaptıkları açıklamalarda, buradan elde edilecek istihbaratın müttefik ülkelerle paylaşılacağını bildirmişler, bu ülkelerden birinin İsrail olduğu yolundaki iddiaları da yalanlamamışlardı. Buna ilişkin birçok haber malatyahaber.com'un arşivlerinde de yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız