SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diyabet Malatya'da 3 Kat Arttı"

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi, Türkiye Diyabet Vakfı ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 'diyabet' yürüyüşü düzenlendi. 
 
Abdullah Gül Parkı'nda vatandaşların ücretsiz olarak kan şekerinin ölçüldüğü etkinlikte, yapılan yürüyüşle şeker hastalığındaki artışa da dikkat çekildi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin yaptığı açıklamada, Malatya'da şeker hastalığının son 10 yılda görülme sıklığının üç kat arttığını bildirdi. Şahin, "Diyabet hastalığının görülme sıklığı ülkemizde ve dünyada hızlı bir şekilde artmaktadır. Komplikasyonları nedeniyle hastalara ve ülkemize maddi ve manevi büyük zararlar vermektedir. İlimizde de son 10 yılda görülme sıklığı maalesef üç kat artmıştır ve yüzde 20'yi geçmiştir" diye konuştu. 
 
Şahin, "İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Diyabet Vakfı'nın katkılarıyla Diyabeti Durduralım Projesi kapsamında hastalar ve yakınları ile beraber sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdik" dedi. 
 
Ellerinde "Sağlıklı yaşam için yürüyelim", "Diyabeti önlemek için fiziksel aktiviteleri arttıralım", "Her sabah 5 bin adım at, diyabeti yen" yazılı pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler, şeker hastalığına dikkat çektiler
 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız