SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diyalog Yerine Din Kardeşliği'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Lütfi Esengül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sıkıntının çözümü için bölgedeki manevi liderler ile devlet ve hükümet yetkililerinin birlikte hareket etmesini önerdi. Esengül, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da dinler arası diyalog çalışmalarını bırakıp, Türkiye'deki din kardeşliği çalışmalarında bulunması gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi 16. Bölge Toplantısı Malatya'da Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Esengün, Şevket Kazan, Teoman Rıza Güneri ve Mücahit Yanılmaz hazır bulundular. Toplantıya Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır illerinin İl, İlçe Başkanları, İl Müfettişleri, Sorumluları ile Teşkilat, Seçim İşleri, Mahalli İdareler Halkla İlişkiler ve Tanıtma Başkanları ve Kadın Kolları Başkanları katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengül, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin bir erken genel seçime doğru gittiğini belirterek, "Sayın başbakanın erken seçimin olmadığını söylemesine rağmen, Türkiye bir erken seçime kayıyor" dedi.

Demokratik Açılım konusunda Meclis'te bulunan 4 partinin de yanlışlıklar içerisinde olduğunu belirten Esengül, "Açılımın içinde ne olduğu halen anlaşılamadı. Başbakan ve hükümet üyeleri, açılım konusunda atılacak adımları söyleyemediler. MHP, CHP ve DTP bu açılım programını istismar ettiler. CHP ve MHP, bir karşı öneri ve teklifte bulunamadılar. DTP ise İmralı'dan aldığı emirlerle hareket etti ve yanlış etti. AKP ise bu süreci iyi yönetemedi. Açılımın ne olduğunu anlatamadı. Bir şeyi iyi becerdiler. Birbirleri ile kavga etmeyi iyi becerdiler. Parti liderleri sadece birbirlerine hakaret ettiler ve Türkiye bu noktaya geldi" şeklinde konuştu.

DTP'nin kapatılmasının da değerlendiren Esengül, "Parti kapatma, demokrasiyi teğet geçmiştir. DTP'lilerin İmralı'dan aldıkları emirle hareket ettiklerini söylemeleri çok kötüdür" dedi.

"MANEVİ LİDERLERLE BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sorunu çözümü için din konusunun ön plana çıkartılması gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Lütfi Esengül, "Herkesin sevdiği, saydığı, itibar ettiği, sözlerine itaat ettiği manevi liderler bu konuda öncülük yapmalıdır ve devreye sokulmalıdır. Bizzat devlet ve hükümet yetkilileri, buradaki söz sahibi kanaat önderleri ile birlikte hareket etmelidirler. Bu hem devletin işini kolaylaştıracaktır, hem de bölge halkına daha fazla etkili olacaktır" şeklinde
konuştu.

"DİYANET DİN KARDEŞLİĞİ ÜZERİNE ÇALIŞMALI"
Esengül, Diyanet İşleri Başkanlığı'na da bu dönem de büyük görevler düştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, dinler arası diyalog gibi bir özentiyi bir kenara bırakıp, yıllardan beri boşuna uğraştığı dinler arası diyalog gibi, lüzumsuz, gereksiz çalışmayı ve çabayı bir kenara bırakıp, ülkemizdeki din kardeşliğinin daha da pekişmesi ve daha da yerleşmesi için seferber olmalıdır. Bu günlerde, bu kötü gidişatın olduğu günlerde Diyanet İşlerine, Diyanet mensuplarına, hocalarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Bizzat bunları yönlendirecek olan Diyanet İşleri Başkanı ve Diyanet yönetimidir. Türkiye'nin yeni baştan İslam kardeşliğine sarılmasından başka çare yoktur."

Esengül, bölgedeki fabrikaların özelleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, halkın ve esnafın terörden kaynaklanan bütün zararlarının karşılanması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız