SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyalogsuz Festival

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:04
Diyalogsuz Festival
A- A+ PAYLAŞ
Geleneksel Yeşilyurt Kiraz Festivali’nin 18.si 23-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. 
 
Yeşilyurt Ahmet Atılgan Parkı’nda yapılan açılış töreni ile başlayan ve çok sayıda etkinlik ile Yeşilyurt sakinlerine dolu dolu bir hafta sonu yaşatan festivalde sıra dışı görüntüler de vardı. 
 
Bu görüntülerin en çarpıcı olanı ise, açılış törenine katılan siyasiler ve bürokratlar arasında soğuk rüzgârların esmesi ve zoraki diyaloglardan kaynaklanan asık suratlardı. 
 
Yan yana oturan Malatya Valisi Ulvi Saran ve AKP Milletvekili Mustafa Şahin birbirlerinin varlığından habersizmiş gibi bir görüntü sergilerken, halef-selef Cemal Akın ve Ahmet Çakır birbirini tanımayan iki yabancı gibi fotoğraf verdi. 
 
Festivale katılan AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Mustafa Şahin arasında bir diyalog gözlenmezken, Ömer Faruk Öz ile CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Mücahit Fındıklı ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında samimi sohbetler gerçekleşti. 
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı arasındaki sohbet de törendeki nadir diyaloglardan biri olarak göze çarptı. 
 
Törende AKP’den Cemal Akın, CHP’den Veli Ağbaba kısa birer konuşma yaptı. Cemal Akın’ın Yeşilyurt’un yetiştirdiği ünlü isimlerden İstanbul Üniversitesi 2005–2009 dönemi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’a övgü sözleri dikkat çekerken, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasında Yeşilyurt’un bir başka isminin İsmet Paşa olmasına vurgu yaptı. 
 
Prof. Dr. Mesut Parlak festivalin açılış törenine Malatyalı ünlü sinema yönetmeni Ünal Küpeli ile katıldı. 
 
Yeşilyurt Kiraz Festivali’ne katılmayan tek AKP milletvekili, oğlunun üniversite sınavı nedeniyle Ankara’da kalan Öznur Çalık’tı. 
 
Festivalde açılış töreninden sonra konukların bir bölümü Yeşilyurt İmam Hatip mezunları Derneği’nin pilav gününe katılırken, bir bölümü de parkta gruplar halinde sohbet etmeyi tercih etti. 
 
Festivalde törene katılan tüm konuklara kiraz ikram edildi. 
 
Yeşilyurt’un Amerikalı Ziyaretçileri 
 
Yeşilyurt’un yabancı konukları da vardı. Bir grup Amerikalı festival törenleri sırasında Yeşilyurt’u ziyaret ederek manavlardan kiraz ve kayısı satın aldı. Amerikalı grup Yeşilyurt kirazının 1 kg’ı için 6 TL ödedi. 
 
Haber-Fotoğraflar: Niyazi Doğan –Erdal Kaynar 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız