SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Celal Hoca Yorumu

A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Malatya'da bir imamın, futbol takımları ile ilgili vaaz verdiği yönünde haberler yer aldı. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine, "Caminin içine siyaset, ticaret ya da günlük magazin konuları girmemelidir. Kayısı fiyatları da girmemeli, spor da girmemeli. Bunların yeri ayrı. Din görevlileri daha sempatik olabilmek, sevecen hizmet sunabilmek için bazen gereğinden fazla iş yapıyorlar veya bilgileri olmadığı alanda konuşuyorlar. Onlarda bazen medyanın alkışının sarhoşluğuna kapılıyor" şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, gerek kurumda çalışanların maaşlarının düşük olması, gerek din görevlilerinin ilahiyat dışında kariyer yapmak istemeleri, gerekse de diğer kurumların ihtiyaçları nedeniyle, diğer kurumlara geçiş taleplerinin arttırdığını belirtti. 2005'in temmuz ayına kadar, 2 bin 146 personellerinin diğer kurumlara geçiş için izin istediğini, ancak bunlardan 122'sine izin verdiklerini kaydetti. Kur'an kurslarının denetimlerinin tam yapılmadığı yönünde çıkan haberlere de değinen Bardakoğlu, "Kur'an kurslarının denetimine her zaman ihtimam gösteriyoruz" dedi.

Bardakoğlu, son dönemde din kurumu üzerinden politika yapılmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Laiklik ve çağdaşlık yanlış işler yapanlara sığınak olmasın. Laiklik ve çağdaşlık, yıpratmak istediğimiz kurumları itham edeceğimiz ucuz kavramlar, ucuz değerler olarak gündeme getirilmesin" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Bardakoğlu, laik ve Atatürkçü imamların görevlerinden alınarak yerlerine 'gerici ve karanlık' imamların getirildiği yönündeki iddiaları 'iftira' olarak nitelendirdi.

Bardakoğlu, bu iddiaların sahiplerinin amacının Diyanet'i yıpratmak olduğunu belirterek, "Din kurumu üzerinden kimse politika yapmasın. Siyaseti bu kurumlara bulaştırmamaya kararlıyız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız